INCI: Sulfur praecipitatum

Синоніми: сірка осаджена, сірка, Sulfur praecipitatum, Sulfur.

Зовнішній вигляд: жовті крихкі кристали без смаку і з легким своєрідним запахом.

Розчинність: гарна - у сірковуглеці CS2, нормальна - у полісорбаті-80, нерозчинна у воді (диспергується) та спирті, частково розчинна в гарячій олії (1:100).

Застосування: себорея, жирна себорея шкіри обличчя та волосся, червоні вугрі (рожеві вугрі, акне, розацеа), вульгарні вугрі, псоріаз, висівкоподібний лишай, фолікуліти тощо. Як відлущувальний засіб сірку застосовують для зменшення веснянок і пігментних плям. Сірка бруднить шкіру, її препарати можуть мати неприємний запах. Подразнення зустрічається рідко.

Властивості: протикоростковий засіб. Під час взаємодії сірки з органічними речовинами утворюються сульфіди та пентатіонова кислота, що мають протимікробну і протипаразитарну активність. Діє антисептично, антипаразитарно, у невеликих концентраціях (до 10%) - протизапально і кератопластично, сприяючи формуванню клітин епідермісу. У високих концентраціях розчиняє клітини епідермісу, призводить до поверхневого відлущення шкіри. Сірка має слабку відлущувальну дію, стримує утворення комедонів. Використовується в різних аптечних засобах. Найвідоміше "молочко Відаля" - бовтанка, що містить 5% сірки осадженої. Готові засоби від прищів також можуть містити сірку очищену (наприклад, крем "Клерасил", гель "Делакс-Акне"). Добре себе зарекомендувала сірка при використанні в шампуневому милі для лікування лупи. Застосовується під час лікування захворювань, спричинених підвищеною секрецією сальних залоз.

Рекомендоване дозування: до 5%. У рідкісних випадках до 10% (застосовувати з обережністю). Для введення в мильну масу заздалегідь необхідно диспергувати в олії.

Термін зберігання: до 09.2026 р.

Ukraine
ACTA0700

Характеристики

Структура
Сухий
Фаза використання
Активна

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Сірка осаджена

Сірка осаджена
Кількість
Ціна:
0,57 USD
Ітого:
Про покупця