INCI: Raspberry ketone

Зовнішній вигляд: білі голчасті кристали з легким ароматом.

Розчинність: гарна - у спиртах, ефірах (пропіленгліколі, дипропіленгліколі), слабка - у воді, нерозчинний - в ізопропілмірістаті та мінеральних оліях.

Опис: кетон малини - це природна сполука, що міститься в червоній малині, яка використовується в різних галузях промисловості, включаючи косметичну. У косметиці він переважно використовується як складова ароматизаторів завдяки своєму приємному фруктовому аромату. Має солодкий ягідний запах, який часто застосовується у парфумах, лосьйонах, кремах та інших косметичних засобах.

Властивості: крім своїх ароматичних властивостей, малиновий кетон також має антиоксидантні, які активно використовуються у догляді за шкірою. Вважається, що він має антиоксидантний потенціал, який допомагає захистити шкіру від окислювального стресу та покращити її загальний вигляд. Надає шкірі шовковистість та еластичність, стимулює обмін речовин, омолоджує і тонізує, освіжає.

Крім того, він має протизапальні властивості, корисні для заспокоєння шкіри. Це допомагає при таких захворюваннях, як акне, розацеа або загальне подразнення шкіри.

Також доведена ефективність відновлення та прискорення росту волосся, зменшення його випадіння. Наукові дослідження встановлюють, що кетон малини збільшує вироблення інсуліноподібного фактора росту-I у шкірі за допомогою стимуляції сенсорних нейронів, і отже, стимулює ріст волосся та збільшує еластичність шкіри.

Відомий його позитивний вплив у складі антицеллюлітних засобів: прискорює метаболізм та дозволяє організму безпечно утилізувати зайві калорії та вже накопичені жирові відкладення. Процес спалювання жиру не зачіпає м'язів, візуально покращує контури тіла.

Також велика кількість досліджень свідчить про його надзвичайно позитивний ефект при прийомі всередину у якості дієтичної добавки (БАДу), а не лише зовнішньому (косметичному) застосуванні.

Застосування: 

  • у засобах для схуднення та антицелюлітних;
  • для відновлення та покращення росту волосся;
  • лікувальній косметиці при розацеа та акне;
  • як натуральний ароматизатор і складова парфумерних композицій.

Рекомендоване дозування: від 0,01% до 2%.

  • 0,01% - засоби від облисіння та для покращення пружності шкіри;
  • 0,1-1% - антицелюлітні засоби та гель для спалення зайвого жиру;
  • до 5% - у ароматичних та парфумерних композиціях.

Оптимально заздалегідь розчинити у спирті або вже в жирній фазі (ЖФ) під час нагрівання олій і емульгаторів.

Якщо кетон заздалегідь розвести в олії, то щоразу потрібно буде нагрівати перед додаванням у косметичний засіб, оскільки розчин застигає в гель або пластичну масу, яку дуже складно дозувати.

Пропорції: 10 г кетону на 490 г спирту (96°) або 5 г кетону на 245 г спирту.

  • 0,01% = 1 крапля цього розчину на 50 мл крему або лосьйону;
  • 0,05% = 5 крапель цього розчину на 50 мл крему або лосьйону;
  • 0,1% = 10 крапель цього розчину на 50 мл крему або лосьйону;
  • 1 % = 100 крапель (1 ч. л.) цього розчину на 50 мл крему або лосьйону.

Термін придатності: до 05.2025 р.

Spain
ACTA2045

Характеристики

Структура
Сухий
Фаза використання
Активна

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.