INCI: Citrus Grandis Seed Extract, Glycerin

Склад: кісточки грейпфрута (60%), гліцерин рослинний (40%).

Опис: відомий своєю фунгіцидною та бактерицидною дією. Також використовується, як натуральний консервант для косметики.

Важливе джерело проантоціанідинів, що борються з вільними радикалами, цей сильний антиоксидант робить шкіру еластичнішою, покращує регенерацію тканин, захищає шкіру від шкідливого сонячного впливу.

Використовують при екземі, дерматитах, акне, різних запаленнях і захворюваннях шкіри (зокрема грибкових), лишаї, свербінні та лущенні шкіри голови.

Властивості:

  • антимікробна, активна щодо стрептококів, стафілококів, сальмонел, коліформних бактерій, а також проти грибкових і дріжджових збудників;
  • противірусна, зокрема, проти вірусів герпесу та грипу;
  • антиоксидантна;
  • підсилює дію вітаміну С, оберігаючи його від окислення;
  • разом з вітаміном С чинить судинопротекторну дію.

Зовсім недавно була відкрита здатність грейпфрута знижувати активність канцерогенних ензимів у тютюновому димі. Інший цікавий факт: аромат рожевого грейпфрута робить жінок в очах чоловіків молодшими на 5-6 років. У 1989 році було відкрито ще одну властивість грейпфрута - здатність активізувати дію багатьох медикаментів. Унаслідок взаємодії з грейпфрутом або грейпфрутовим соком дія лікарського препарату може посилитися вдвічі та призвести до інтоксикації.

Біофлавоноїди, вітамін С, жирні кислоти, Р-вітаміноподібні речовини, що містяться в екстракті грейпфрутових кісточок, широко використовуються сучасною медициною для лікування величезної кількості захворювань. Екстракт грейпфрутових кісточок насамперед славиться своєю здатністю боротися з інфекціями, виконуючи роль природного антибіотика. Його біологічна активність охоплює досить широкий спектр патогенних для людини бактерій (ешерихії, клебсієли, піогенна флора, сальмонели, хелікобактерна інфекція, гемофільна паличка), а також хвороботворних грибів, вірусів і паразитів. Але на відміну від своїх синтетичних побратимів, цей рослинний антибактеріальний препарат не спричиняє побічних ефектів - дисбіозу, грибкової суперінфекції, не викликає алергійних реакцій і токсичного ураження печінки та нирок.

Біофлавоноїди - вітаміноподібні речовини, які у великій кількості містяться в екстракті грейпфрутових кісточок, мають ще низку корисних для організму ефектів. Наприклад, вони перешкоджають розвитку алергічних реакцій, стабілізуючи мембрани алергічно компетентних клітин.

Застосування: шкірні захворювання, дерматити, кропив'янка, оперізувальний лишай, кольоровий лишай, псоріаз, нейродерміт. Для лікування дерматитів і лишаїв 10 крапель препарату розводять у 30 мілілітрах рослинної олії (наприклад, жожоба) і наносять на уражені ділянки шкіри. У разі гнійничкових захворювань шкіри той самий розчин наносять на попередньо висушену шкіру. Для лікування псоріазу, нейродерміту й алергійних дерматитів на той самий об'єм олії додають не 10, а 5 крапель екстракту. У разі дерматитів і вугрів 3-5 крапель, розчинених у столовій ложці олії, наносять на уражені ділянки шкіри. Цей же розчин використовують і для лікування пелюшкового дерматиту в немовлят.

Вугрі можна також обробляти нерозведеним екстрактом, наносячи пальцем 1-2 краплі легкими масажними рухами не довше, як на дві хвилини, потім змити. Так само обробляють і укуси комах. У разі укусів кліщів перед обробкою комаху потрібно обов'язково видалити.

Пароніхії (запалення нігтьового валика) та запалення нігтьового ложа прибирають за допомогою 3-4-х крапель екстракту, які наносять в нерозбавленому вигляді на хворий ніготь, залишивши розчин не змиваючи. У разі підвищеної чутливості шкіри екстракт можна розводити в ложці олії (5 крапель) і наносити на ніготь кілька разів на день.

Проти простого герпесу ("застуд" на губах), тріщин губ готують розчин із 4-5 крапель екстракту і 30 мілілітрів олії. Отриманою сумішшю змащують губи 3-4 рази на день.

Для позбавлення від  екземи готують розчин таким чином: 8-10 крапель екстракту грейпфрутових кісточок розводять у 100 мілілітрах перевареної води кімнатної температури. Отриману рідину необхідно збовтати і нанести на хворі ділянки шкіри, витримавши експозицію 3-5 хвилин. Потім розчин змивається зі шкіри. Суміш вихідної концентрації можна розбавити в кілька разів водою і повторно обполоснути хвору шкіру. 

Лупа, себорейне ураження шкіри голови: 5-10 крапель екстракту додають у невелику кількість шампуню. Отриману суміш ретельно нанести на шкіру голови втираючими рухами, залишити на півгодини, потім змити. Повторно процедуру проводять через 3 дні.

Порізи, садна, дрібні ушкодження шкіри, ранки можна обробляти нерозведеним екстрактом, нанісши на мокрий палець краплю екстракту. Таким же способом обробляють бородавки двічі на день.

Для позбавлення від мозолів роблять невеликі ванночки для ніг із розчином із 10-15 крапель екстракту і 5-7 літрів води.

Використання екстракту грейпфрутових кісточок у побуті:

  • для дезінфекції приміщень, посуду, обробки рослин для боротьби з паразитами 20 крапель розводять в 1 літрі рідини. Розчин такої ж концентрації використовують і для чищення килимів;
  • для миття підлог використовують розчин із 50 крапель у 10 літрах води;
  • для дезінфекції плитки та кахельних поверхонь кілька крапель нерозведеного екстракту наносять на оброблювану площу;
  • для боротьби з пліснявою на підвіконнях, стінах, укосах 15 крапель екстракту розводять у 250 мілілітрах води і розпилюють за допомогою пульверизатора;
  • для продовження життя косметичним засобам 1 краплю крапнути в баночку з молочком, шампунем, тоніком тощо.

Увага! Перед застосуванням ОБОВ'ЯЗКОВО збовтувати.

Концентрований! Не застосовувати в чистому вигляді, якщо це не точкова обробка запалень.

Рекомендоване дозування: 0,3-1%. Як антивіковий актив - 2-2,5%. Не бажано нагрівати вище 45°С. Вводити у водну (ВФ) або активну (АФ) фазу.

Термін зберігання: до 11.2023 р.

Ukraine
EXTC1052

Характеристики

Структура
Рідкий
Фаза використання
Активна
Водна

у цій же категорії

8 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.