INCI: Tocopheryl Acetate

Зовнішній вигляд: білувато-жовтий дрібний порошок.

Запах: відсутній.

Розчинність: гарна – у воді.

Опис: вітамін Е у природному вигляді виробляється шкірою. До складу сполук вітаміну Е входять: альфа-, бета-, дельта- та гамма-токофероли, а також альфа-, бета-, дельта- та гамма-токотрієноли.

Вітамін Е необхідний для людини, як елемент, який позитивно впливає на роботу серцевого м'яза та статеву функцію. Водночас, він дуже важливий для еластичності та гладкості шкіри. У разі дефіциту цього елемента у людини з'являється дистрофія м'язів, порушення цілісності еритроцитів, лущення шкіри. Щоб заповнити нестачу вітаміну Е, необхідно вживати в їжу соняшникову олію, яєчний жовток, печінку, м'ясо, вершкове масло, молоко. Значна кількість цього елементу міститься у зародках пшениці, інших злакових культурах, зелених частинах овочів та дикорослих рослин.

Властивості: дослідження показали, що вітамін Е здатний зберігати молодість шкіри. Він прискорює оновлення клітин, допомагає захистити епідерміс від дії ультрафіолетового випромінювання. Тому він міститься у складі багатьох косметичних засобів для догляду за шкірою обличчя, рук та тіла. Найпопулярніші креми для рук - з вітаміном Е, які пом'якшують, сприяють загоєнню ран та тріщин, знімають запалення та подразнення.

Вітамін Е – потужний антиоксидант, що допомагає боротися з вільними радикалами. Вільні радикали спричиняються кількома факторами: порушеним обміном речовин, забрудненим довкіллям, ультрафіолетовим випромінюванням. Це молекули кисню, які втратили електрони й їм потрібно якнайшвидше їх заповнити, що вони і роблять, "нападаючи" на сусідні молекули. Інші молекули в результаті таких дій стають вільними радикалами, і вони також шукають втрачений електрон, відбувається ланцюгова реакція. Це призводить до хаосу та дисбалансу станк шкіри, як результат – до передчасного старіння. А вітамін Е здатний розірвати цей ланцюговий процес.

Незважаючи на те, що вітамін Е в природному вигляді є у шкірі, його запаси виснажуються, коли ми перебуваємо на сонці, а також з віком.

Ще одна перевага вітаміну Е – протизапальна дія. Він заспокоює подразнення, допомагаючи підтримувати шкіру у гарному стані. Адже будь-які подразнення – це маленька "цеглинка" до передчасного старіння шкіри, тому вітамін Е ще й таким чином зупиняє вікові процеси.

Найкраще вітамін Е здатний захистити від сонця у поєднанні з вітаміном С. Однак вітамін Е - не є сонцезахисним засобом у чистому вигляді, він лише допоміжний елемент, який дозволяє досягти позитивних результатів.

Крім перерахованих властивостей, вітамін Е є, у певній мірі, зволожуючим інгредієнтом. Він посилює природний захисний бар'єр шкіри, знижує втрату вологи. Протягом кількох годин шкіра виглядає м'якою та гладкою.

Також часто використовується як консервант у різних косметичних продуктах, особливо природного, органічного походження.

Застосування: у широкому спектрі косметичних продуктів: кремах, гелях, лосьйонах, тоніках, декоративній косметиці, засобах для губ та очей. дуже популярний як консервант, а також в антивікових та сонцезахисних засобах.

Рекомендоване дозування: 0,2-3%. Вводити до ВФ або АФ. Диспергувати перед введенням до косметичного засобу у воді або гліцерині. Нормально витримує нагрівання до 60°C.

Термін зберігання: до 06.2025 р.

Germany
ACTA0697

Характеристики

Структура
Сухий

у цій же категорії

2 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.