INCI: Cymbopogon martini Stapf. oil, Palmarosa essential oil

Назва: ефірна олія пальмарози, Palmarosa Oil (англ.), essence de palmarosa indien (франц.), Palmarosaol (нім.), oleum palmarosae (лат.).

Отримання: пародистиляцією трав'яної частини рослини. Вихід олії, рахуючи на свіжу сировину, становить до 0,5%.

Хімічний склад: природа створила настільки чудовий букет ароматів, що до 60-х рр. ХХ ст. він вважався незамінним.

Відомо, що олія містить близько 80% гераніолу, до 13% складних ефірів гераніолу та ряд інших терпеноїдних сполук.

Крім гераніолу було виявлено 2% неролу та 2,4% ліналоолу. Група складних ефірів, як виявилося, представлена ​​не лише геранілацетатом, але й форміатом (до 1,5%), бутиратом (1-1,5%), гексаноатом (0,5%) та октаноатом (0,5-1,5%) гераніолу. Були знайдені також пренілізовалерат (0,4%) та пренілгексаноат (0,2%). На підтвердження попередніх досліджень було визначено кількість каріофілену (1,3%) та його епоксиду (до 1%). З використанням техніки хроматомасспектрометрії були ідентифіковані мікрокількості понад 40 заміщених піридинів, а також заміщених піразинів, які, як відомо, мають низький ароматичний поріг, а отже, суттєво впливають на запах усієї олії.

Властивості: ефективна при хворобах шкіри (запальна та вугрова висипка, дерматит); допомагає у лікуванні тріщин, виразок. У косметології ефективно використовується для будь-якого типу шкіри, має особливо позитивний вплив на зрілу. Надасть сили сухому волоссю, а тілу приємного аромату. Посібники з ароматерапії відзначають антисептичну та загальну тонізуючу дію пальмарозової олії та рекомендують застосовувати її для зняття нервового напруження та депресії.

Стандартизація ISO-4727.

Обмежень IFRA немає.

Застосування:

Масаж: нервове напруження, депресія, стан страху, невралгія, проблеми менопаузи, відсутність апетиту, целюліт.

Ванни: нервове напруження, депресія, стан страху, невралгія, проблеми менопаузи, відсутність апетиту, запалення шкіри, нариви, рани, дерматози, екземи.

Інгаляції (ароматерапевтичний камін): нервове напруження, депресія, стан страху, невралгія, проблеми менопаузи, відсутність апетиту.

Компліментарні аромати: бергамот, ветівер, грейпфрут, жасмин, іланг-іланг, лаванда, лайм, мускатний горіх, пачулі, петігрейн, рожеве дерево, сандал, солодкий апельсин, троянда, цитронела.

Спосіб зберігання: у темному прохолодному місці у скляному флаконі.

Термін зберігання: до 08.2023 р.

Germany
EOIL1119

Характеристики

Структура
Рідкий
Тип
Натуральна
Тип аромату
Трав'яний
Фужерний

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.