INCI: Melaleuca alternifolia oil, Tea Tree essential oil

Назва: ефірне масло чайного дерева, Tea-Tree Oil (англ.), Essence d'arbe a the (франц.), Tea Treeol ( нім.).

Отримання: перегонкою з водяною парою з дерев і чагарників, об'єднаних загальною назвою мелалеука. Відноситься до сімейства миртових (Myrtaceae). Виростає в Австралії і Малайзії, нічого спільного не має з чаєм. Розрізняють дикорастущее і культурне чайне дерево. Рослина досягає великих розмірів, довговічне і добре переносить коливання клімату.

Хімічний склад: монотерпени (40-50%), дітерпени (до 40%) і цинеол (3-15%). Зміст останнього не повинно бути занадто високим, інакше воно може викликати роздратування шкіри. Збільшення вмісту дітерпенов понад 30% підвищує ефективність дії ефірної олії.

Властивості: рекомендується в якості обов'язкового компонента домашньої ароматичної аптечки. Прекрасний антисептик, сильне противірусну і протизапальний засіб. Входить до складу для інгаляцій і масажу при застуді, грипі, кашлі, синуситі, ангіні, бронхіті. Знижує температуру тіла (жар) при гарячкових станах. Надає ранозагоювальну дію, лікує опіки. Нейтралізує отрути при укусах комах. Виліковує шкірні інфекції, в тому числі екзему, вітряну віспу, герпес. Стимулює імунітет.

Завдяки високому вмісту терпенів має сильну бактерицидну і протизапальну дію, антивірусною активністю. У цьому маслі виявлено унікальний інгредієнт - вірідофлорен. Він не міститься навіть в таких широко відомих своїми бактерицидними властивостями рослин, як розмарин і евкаліпт.Антисептичний ефект олії чайного дерева в 8 разів сильніше, ніж у карболової кислоти, і в 12 разів - ніж у фенолу.

Ефірна олія чайного дерева допомагає практично при всіх простудних захворюваннях. Самостійно або в суміші з іншими маслами воно впливає на слизову і прискорює одужання. При бронхіті, грипі, ангіні, отиті, кашлі слід робити інгаляції і використовувати аромалампу. При інтоксикації, високій температурі пити потогінні чаї додаючи 3-5 крапель олії чайного дерева.

У косметиці застосовується для щоденного догляду за жирною, нечистої шкірою, а також при вугрової висипки, свербінні, лупи, випадання волосся, бородавках.

Ефірна олія чайного дерева є прекрасним допоміжним засобом при лікуванні емоційних розладів - як гострих, так і хронічних. Особливо сприятливо це масло діє на людей з нестійкою психікою, тривожних, болісно реагують на будь-яку дрібну неприємність. Таким людям рекомендується мати при собі невеликий флакончик з ефірним маслом чайного дерева. В екстремальних ситуаціях досить вдихнути його аромат, щоб привести нерви в порядок.

Зберегти спокій і присутність духу допоможуть кілька крапель ефірного масла, нанесені на шийний або носову хустку, краватку і т.п. Масло чайного дерева додає впевненості в собі, робить спілкування більш вільним. Дія цього масла посилюється в поєднанні з іншими ефірними маслами, наприклад, лавандовим.

Стимулюючі властивості ефірного масла чайного дерева допомагають зняти втому, підвищити працездатність, усунути загальну слабкість і значно скоротити період одужання.

Різкий, терпкий запах олії чайного дерева дезінфікує повітря, перешкоджає поширенню інфекційних захворювань, сприяє концентрації уваги, підвищенню рішучості.

Масло чайного дерева можна використовувати як в чистому вигляді, так і в комбінації з іншими ефірними маслами. 

Стандартизація: 180 / Д18-4730. 

Обмежень IFRA немає.

Увага: масло сильної дії, не застосовувати для дітей віком до 6 років.

Застосування:

Масаж: застуда, грип, хвилювання, шок, істерія.

Ванни: шкірні інфекції, грибкові захворювання, бородавки, інфекційні та грибкові захворювання статевих органів, молочниця піхви, вугри, опіки.

Компреси: запалені стану і грибкові захворювання шкіри, бородавки, грибкові захворювання і запалені стану статевих органів, вугри. 

Інгаляції: застуда, грип, вірусні інфекції, шок, хвилювання, істерія.

Компліментарні аромати: апельсин гіркий (бігардія), бергамот, гвоз дика, герань, кориця, лаванда, мускатний горіх, рожеве дерево, сосна.

Спосіб зберігання: в темному прохолодному місці в скляному флаконі. 

Термін зберігання: до 02.2025 р.

Australia
EOIL1111

Характеристики

Структура
Рідкий
Тип
Натуральна
Тип аромату
Древний
Фужерний

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Чайного дерева ефірна олія

Чайного дерева ефірна олія
Кількість
Ціна:
39,00 ₴
Ітого:
Про покупця