INCI: Illicium verum oil, Star Aniseed essential oil

Назва: ефірна олія анісу зірчастого (бад'яну), Oil of Anis, Oil of Anis Seed (англ.), Essence d'anis (франц.), Anisol (нім.), Oleum Illicium verum (лат.).

Отримання: пародистилюванням (3-4 години, якщо пар високого тиску) свіжих плодів із виходом ефірної олії 3,1-3,5%.  Отримана ефірна олія безбарвна, має характерний анісовий запах і солодкий аромат, схожий на запах справжньої анісової олії, але не такий тонкий, як олія з Pimpinella anisum, яка вважається ціннішою.

Хімічний склад: головним компонентом є анетол (80-90%). Олію іноді фальсифікують фенхельною олією (олією італійського кропу), яка також містить анетол в якості головного компонента.

Властивості: відома й використовується з давніх часів у багатьох країнах як компонент різних алкогольних напоїв і мікстур. "Пастіссе", "Узе", турецька "Ракия" та інші анісові горілки або краплі "Імперіал" з монастиря Цертоса ді Павіа - це лише кілька прикладів продуктів, що містять цю ефірну олію. Надає стравам приємний аромат, є відомим засобом, що регулює порушення травлення, заспокоює болі в шлунку та зменшує наслідки харчових отруєнь. Використовується у різноманітних знеболювальних сумішах та розтираннях. Відомий відхаркувальний засіб, який також має антисептичні властивості, тому міститься у багатьох ліках від кашлю, якщо застосовуються при бронхіті, грипі, простудах і ангіні, зокрема, в спеціальних цукерках. Разом з оліями перцевої м'яти й евкаліпту утворює відомі суміші, що звільняють дихальні шляхи при нежиті. Як антисептик знаходить застосування й у стоматології, зокрема, зубних пастах. Також використовується в сечогінних ліких і комплексах, тонізуючих роботу серця та кровообіг. М'який заспокійливий і стимулюючий засіб.  У фармацевтичних препаратах часто використовується виділений ректифікацією компонент цієї олії - анетол.

Стандартизація: фармакопея Польщі FP IV.

Обмежень IFRA немає.

Увага: олія сильної дії. Не бажано застосовувати без рекомендації ароматерапевта.

Застосування:

Масаж: внутрішні болі, в тому числі при менструаціях, застуда, порушення кровообігу, бронхіт, грип, порушення травлення.

Ванни: внутрішні болі, кашель, бронхіт, грип, застуда, нежить.

Інгаляції (ароматерапевтичний камін): кашель, бронхіт, застуда, грип.

Компліментарні аромати: герань, лаванда, петігрейн, троянда.

Спосіб зберігання: в темному прохолодному місці в скляному флаконі.

Термін зберігання: до 02.2025 р.

Germany
EOIL1116

Характеристики

Структура
Рідкий
Тип
Натуральна
Тип аромату
Пряний

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Анісу зірчастого (бад'яну) ефірна олія

Анісу зірчастого (бад'яну) ефірна олія
Кількість
Ціна:
30,00 ₴
Ітого:
Про покупця