INCI: Citrus limon essential oil

Назва: ефірна олія лимона, Oil of Lemon (англ.), Essence de citron (франц.), Zitronenol, Citronenol (нім.).

Отримання: з плодів вічнозеленої рослини, висотою до 5 м сімейства рутових (Rutaceae). У дикому вигляді невідомий. Введена в культуру Південно-Східної та Південної Азії. Нині культивується, зокрема, в субтропічних країнах Європи, Північної Америки. Отримують холодним пресуванням із зовнішньої частини свіжого навколоплідника. Зелені плоди дають більше олії, ніж стиглі лимони. Для отримання 1 кг ефірної олії потрібно приблизно 60-70 кг сировини.

Хімічний склад: м'якоть плодів містить значну кількість органічних кислот (лимонна, яблучна), пектинові речовини, цукри, каротин, вітаміни - тіамін, рибофлавін, аскорбінову кислоту, рутин, флавоноїди, а також мінеральні солі - кальцію, заліза, кремнію, фосфору, марганцю, міді, похідні кумарину, сесквітерпени. У насінні міститься жирна олія та гіркі речовини. Характерний запах лимона зумовлений наявністю ефірної олії в різних частинах рослини. Лимонна олія - рідина світло-жовтого або світло-зеленого кольору з типовим запахом свіжого лимона. Основні компоненти ефірної олії лимона - терпени, близько 95% (пінен, лімонен, фелландрен, камфен), ліналоол, цитраль (до 6%), цитронелаль.

Властивості: бактерицидна, протигарячкова, в'яжуча, тонізуюча серце, яка нейтралізує кислоти, що стимулює утворення лейкоцитів і еритроцитів, стимулює імунітет, дезінфікуюча, застосовується при інфекційних хворобах, застудах, лихоманці, інфекціях ротової порожнини, горла, при астмі, анемії, сонячних опіках, варикозних венах, пошкоджених судинах, інфекціях в нирках, ревматизмі, подагрі, укусах комах.

Широко застосовують у якості косметичного засобу - лимонна вода пом'якшує та відбілює шкіру обличчя, її використовують в суміші зі збитим яєчним білком, гліцерином і одеколоном, щоб позбутися від веснянок, пігментних плям, омолодити шкіру обличчя. Сік лимона загоює тріщини на шкірі, зменшує ламкість нігтів. Вона може бути використана для догляду за жирним волоссям - зробить його блискучим, може позбавити від лупи, підходить для догляду за шкірою як антисептичний, детоксикаційний засіб, годиться в масажну олію для спортсменів, при жирній, набряклій та інфікованій шкірі, веснянках, слабких нігтях і розірваних судинах шкіри.

Сильний цитрусовий аромат лимона підвищує настрій, тонізує та надихає. Має дезінфікуючі властивості, застосовується для очищення та дезодорації повітря.

Лимон - гарний профілактичний і лікувальний засіб (найкращий серед усіх цитрусових) при гіпо-, авітамінозах й атеросклерозі. Нині лимонний сік і лимонну олію застосовують для поліпшення смаку та запаху ліків. Були спроби використовувати лимонний сік для лікування сечокислого діатезу та набряків.

У народній медицині застосовували як вітамінний засіб при цинзі, для змазування дифтерійних нальотів в горлі, як додатковий лікувальний засіб при жовтяниці й хворобах печінки, при набряках, сечокам'яній хворобі, ревматизмі, подагрі, при гастритах з низькою та високою кислотністю. Сироп лимона використовували як протигнилосний засіб, розчином соку у воді полоскали рот при ангіні та запальних процесах слизової оболонки рота, використовували при грибкових ураженнях шкіри й екземі.

Стандартизація: польська Фармакопея FP IV; ISO-855. 

IFRA обмежує застосування цієї олії у препаратах, які залишаються на шкірі, що піддається сонячному впливу або опроміненню. 

Увага: суміші, що містять лимонне масло, не слід застосовувати на шкірі (масаж, ванни, компреси) безпосередньо перед появою на сонце або перед опроміненням ультрафіолетовою лампою. 

Застосування: 

Масаж: гіпертонія, страхи, розумова тяжкість, нервове напруження, застуда, ревматизм, артрит, розширення вен. 

Ванни: гіпертонія, страхи, нервове напруження, застуда, ревматизм, артрит, запалення шкіри, висипи, лупа , екзема, розширення вен, період менопаузи. 

Компреси: розширення вен, запалення шкіри, висипи. 

Інгаляції: гіпертонія, страхи, нервове напруження, застуда, нежить, період менопаузи. 

Компліментарні аромати: герань, іланг-іланг, лаванда, пальмароза. 

Спосіб зберігання: в темному прохолодному місці у скляному флаконі.

Термін зберігання: до 11.2024 р.

Italy
EOIL1105

Характеристики

Структура
Рідкий
Тип
Натуральна
Тип аромату
Цитрусовий

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Лимона ефірна олія

Лимона ефірна олія
Кількість
Ціна:
18,00 ₴
Ітого:
Про покупця