INCI: Juniper berry oil

Lat: Juniperus communis

Назва: ефірна олія ялівцю, Juniper berry oil (англ.), Essence de genievre (франц.), Wacholderol (нім.), Oleum juniperi (лат.).

Отримання: пародистиляцією ягід ялівцю на етапі повної зрілості, зібраних восени. Для отримання справжньої (цілісної) ефірної олії використовують свіжі або сухі ягоди темного кольору, попередньо розім'яті на вальцях. Перегонку з парою ведуть до припинення виділення олії. Водний дистилят збирають окремо: він може бути використаний при приготуванні джину або лікерів із міцного спирту-ректифікату. Вихід олії в залежності від якості сировини становить 0,5-1,5%.

Хімічний склад: містить 174 компоненти. І хоча кількісно переважають монотерпенові вуглеводні, у тому числі альфа-пінен (до 44%), сабінен (до 17%), лимонен (6%) і оцимен, важливу роль відіграють кисневмісні та сесквітерпенові сполуки, такі як: терпін-4-ол (до 8%), карвеол (близько 0,4%), борнілацетат (0,4%), камфоленовий альдегід (0,2%), альфа-гваєн (0,4%) та його похідні, а також ізомери кадинолу.

Олія з ягід є безбарвною або жовтуватою рідиною зі свіжим деревно-бальзамічним запахом і гіркуватим смаком.

Властивості: антисептичні та терапевтичні – для покращення обміну речовин, підвищення опірності організму. Його використовують також при ревматичних болях, запаленнях шкіри, екземах.

Ягоди та олія використовуються повсюдно як приправа та ароматизатор (ялівцева настойка, джин), а також у фітотерапії та фармації. Як антибактеріальний та протигрибковий засіб використовується у лікуванні вугрів, себореї та лупи.

Знижує кров'яний тиск і регулює обмін речовин в організмі. Застосовується при целюліті, варикозному розширенні вен, ожирінні. Чинить загоювальну дію, зменшує тріщини шкіри. Використовується при ревматизмі та артриті. Сечогінний засіб, що позитивно впливає на запалення сечової системи. Чинить знеболювальну дію при коліках, викликаних нетравленнями та здуттями. Діє заспокійливо, зменшуючи розумову втому, стан страху, полегшує перехід до сну.

Стандартизація: BN-82/8172-0.

Обмежень IFRA немає.

Увага: не слід застосовувати у період вагітності, а також для дітей віком до 12 років.

Застосування:

Масаж: розумова втома, безсоння, стан страху, ожиріння, варикозне розширення вен, целюліт, гіпертонія, тріщини шкіри, ревматичні болі.

Ванни: розумова втома, безсоння, стани страху, ожиріння, варикозне розширення вен, гіпертонія, запалення шкіри, вугрі, себорея, лупа, підвищена жирність, екзема, геморой, запалення сечовивідних каналів, ревматичні болі.

Компреси: варикозне розширення вен, запалення шкіри, вугрі, себорея.

Інгаляції (ароматерапевтичний камін): розумова втома, безсоння, менструаційні розлади, гіпертонія.

Компліментарні аромати: апельсин, герань, дубовий мох, елемі, кедр, кипарис, мускатна шавлія, сандал, сосна.

Спосіб зберігання: у темному прохолодному місці у скляному флаконі.

Термін зберігання: до 11.2024 р.

Spain
EOIL1126

Характеристики

Структура
Рідкий
Тип
Натуральна
Тип аромату
Трав'яний
Grade 
Алиса 2023-10-27

Можжевельник

Наверное, самое сильное эфирное масло от отеков

Напишіть відгук !

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Ялівця (ягід) ефірна олія

Ялівця (ягід) ефірна олія
Кількість
Ціна:
1,33 USD
Ітого:
Про покупця