INCI: Citrus Aurantifolia Swingle Oil

Назва: ефірна олія лайму, Oil of Lime (англ.), Essence de limette (франц.), Limettol, Westindisches iimittol (нім.), Oleum limittae (лат.).

Отримання: метою переробки плодів лайму є виробництво фруктового соку, який використовується для приготування напоїв "швепс".

Ефірна олія - ​​побічний продукт цього виробництва. Найпростіший спосіб комбінованого отримання соку й ефірної олії полягає в подрібненні плодів на спеціальній машині та подальшому тривалому, протягом 2-3 тижнів, відстоюванні отриманої суміші в баках-відстійниках. При цьому сік відстоюється, а у верхній частині відстійника збирається пульпа, що містить частинки м'якоті та шкірки плоду, змочені ефірною олією і соком. Цю суміш переганяють в апаратах періодичної дії з водяною парою, отримуючи ефірну олію з виходом 0,2-0,3%, виходячи з маси фруктів.

Дерево лайма (ліметти) походить з Індії або Персії. Головним промисловим видом є Citrus aurantifolia Swingle - справжній, кислий лайм, плоди якого схожі на лимон, але розміром менше. Цей вид культивується в Мексиці та на островах Вест-Індії. Інший вид Citrus limetta Risso, названий солодким лаймом або європейською ліметтою, переробляється в значно менших масштабах.

Хімічний склад: сучасні методи переробки плодів з використанням шнек-пресів і центрифуг дозволяють отримувати різні сорти соку і ефірної олії, які відрізняються за смаком і хімічним складом. Якщо розглянути склад олій, одержуваних традиційними методами дистиляції і способом холодного пресування, то їх схожість полягає в приблизно однаковому змісті (+) - лимонна (50-64%), ліналоола (0,1-0,2%), бета-бісаболен (1,5-4%), нуткатона (0,01%) і суми монотерпенов.  У той же час в процесі відстоювання та дистиляції відбуваються різні ізомеризації монотерпенов, приблизно десятикратне зменшення кількості цитраля (від 3-5% до 0,3%) при збільшенні вмісту альфа-тер-пінеол (від 0,3-1% до 6  9%) і деякі інші зміни складу, що впливають на запах і смак масла.

Властивості: як і інші цитрусові масла, масло лайма є прекрасним антисептиком.  Освіжаючий запах надає стимулюючу і тонізуючу дію.  Застосовується при станах депресії, страху і порушеннях, пов'язаних з алкоголізмом.  Болезаспокійливий, загоює, антисептичну дію знаходить застосування при ревматизмі, артриті, головних болях різного походження.  Застосовується в протизастудних сумішах і при інфекції горла.

Стандартизація: 180-35^9/180-3809.

IFRA обмежує застосування цього масла в препаратах, які залишаються на шкірі, що піддається сонячному впливу.

Увага: суміші, що містять масло лайма, не слід застосовувати на шкірі (масаж, ванни, компреси) перед безпосереднім появою на сонце.  Масло швидко псується.

Застосування:

Масаж: депресії, стани страху, порушення психіки, пов'язані з алкоголізмом, застуда, ревматизм, артрит, головні болі.

Ванни: депресії, стани страху, порушення психіки, пов'язані з алкоголізмом, застуда, ревматизм, артрит, головні болі.

Інгаляції (ароматерапевтичний камін): депресії, стани страху, порушення психіки, пов'язані з алкоголізмом, застуди, головні болі, запалення горла.

Компліментарні аромати: базилік, бей, ветивер, материнка, жасмин, іланг-іланг, ісопу, каяпут, лаванда, мандарин, мускатний горіх, м'ята перцева, найолі, неролі, петігрейн, розмарин, ромашка, цитронелла, чорний перець, шавлія мускатний.

Спосіб зберігання: в темному прохолодному місці в скляному флаконі.

Термін зберігання: до 08.2024 р.

Mexico
EOIL1103

Характеристики

Структура
Рідкий
Тип
Натуральна
Тип аромату
Цитрусовий

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.