Lat: Trifolium Pratense

INCI: Trifolium Pratense flower/leaf extract

Склад: вода очищена, квіти і листя конюшини, рослинний гліцерин.

Активні речовини: глікозиди, ізофлавони, каротин, вітаміни А, С, В, К, Е, фітогормони, ефірна олія.

Опис: дворічна або багаторічна трав'яниста рослина зі складним трійчастим листям з еліптичними листочками, широкими трикутними прилистками. Квітки дрібні, метеликового типу, зібрані в кулясті лілово-червоні головки з обгортками. На листочках трійчастого листя конюшини лугового часто є білуваті плями. Висота 15-60 см.

Має відхаркувальну, пом'якшуючу, сечогінну, потогінну, протизапальну та антисептичну дію.

Настій або відвар квіткових головок застосовують при недокрів'ї, простудних захворюваннях, кашлі, малярії, золотусі, хворобливих менструаціях, простудних і ревматичних болях та як відхаркувальний, сечогінний і антисептичний засіб.

Зовнішньо настій і відвар квіткових головок вживають як пом'якшувальний, протизапальний і болезаспокійливий засіб, у вигляді припарок - при наривах, опіках і ревматичних болях. Подрібнене листя прикладають до гнійних ран і виразок для їх загоєння.

Властивості: використовується в якості антисептичної, пом'якшувальної та болезаспокійливої добавки в косметичних засобах від сонячних опіків, для загоєння дрібних ран і пошкоджень шкіри. У кремах по догляду за зів'ялою шкірою і від зморшок, в кремах-бальзамах для тіла екстракт виконує важливу вітамінізуючу і підтягуючу функцію: вітаміни групи В активізують в клітинах синтез колагену і гіалуронової кислоти; вітамін К й ізофлавони працюють, як антиоксиданти і стимулюють захисні функції шкіри, вітамін Д зменшує набряклість.

Рекомендоване дозування: 0,5-3%. Не бажано нагрівати понад 45°С. Застосовувати у ВФ (водній) або АФ (активній) фазі.

Концентрований! Не застосовувати в чистому вигляді.

Термін зберігання: до 05.2025 р.

Ukraine
EXTC1386

Характеристики

Структура
Рідкий
Фаза використання
Активна
Водна

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Конюшини екстракт-концентрат

Конюшини екстракт-концентрат
Кількість
Ціна:
28,00 ₴
Ітого:
Про покупця