Lat: Commiphora Myrrha (Commiphora Myrrha)

INCI: Commiphora Myrrha (Myrrh) Resin Extract

Сировина: сік (смола).

Спосіб отримання: екстрагування за допомогою вуглекислого газу (СО2), що знаходиться під високим тиском. У процесі екстракції не використовуються розчинники, в кінцевому продукті відсутні неорганічні солі та домішки важких металів або здатні до розмноження мікроорганізми.

1 кг готового екстракту отримано з 8,4-10 кг вихідної сировини.

Зовнішній вигляд: містить, в основному, леткі компоненти. Жовтувато-коричнева трохи каламутна рідина, схильна розділятися на ефірну і воскову частини.

Запах: характерний, бальзамічний.

Активні речовини: 70-90% ефірної олії, містить сесквітерпени різних видів, наприклад, сесквітерпенові гідрокарбонати, фураносесквітерпени.

Опис: рослина з роду Комміфора родини Бурзерові (Burseraceae), з якої отримують смолу мирру (інші назви - мирро, смирна), широко застосовувану в релігійних ритуалах. Рослина росте в посушливих областях Північно-Східної Африки, на березі Червоного моря та Індійського океану, в Аравії та на прилеглих островах (Сокотра та інші).

Властивості:

  • покращує мікроциркуляцію, стимулює клітинне оновлення, розгладжує шкіру;
  • протизапальна, протимікробна;
  • протинабрякова;
  • загоювальна;
  • заспокійлива, знімає подразнення.

Застосування: 

  • ароматерапія;
  • парфумерія (як аромат і фіксатор);
  • антивікова та омолоджувальна косметика;
  • засоби для чутливої, сухої та подразненої шкіри;
  • маски і бальзами для відновлення волосся, поліпшення мікроциркуляції та боротьби з алопецією; 
  • лікувальні препарати при п'яткових тріщинах, огрубінні шкіри ліктів і колін;
  • засоби для догляду за порожниною рота, лікувальні пасти й ополіскувачі в разі пародонтозу та кровоточивості ясен;
  • косметика для юнацької шкіри, схильної до гнійничкових запалень, вугрової хвороби.

Компліментарні аромати: ладан, гальбанум, лаванда, пачулі, сандал.

Рекомендоване дозування: 0,5-1%, до 5%. Вводити в активну фазу (АФ). Перед використанням струсити і ретельно перемішати. При поділі у флаконі на ефірну і смолисту частину перемішувати можна чистою зубочисткою, для кращого з'єднання можна нагріти. Спирторозчинний (добре розчиняється в ефірах).

Концентрований! Не призначений для вживання в їжу і використання в нерозбавленому вигляді; застосовувати, згідно з вищевказаним дозуванням у косметичних засобах, парфумерії та ароматерапії. Берегти від дітей.

Термін зберігання: до 11.2026 р. Можна зберігати в сухому прохолодному місці без доступу світла в щільно закритій упаковці не менше 5 років.

Germany
CO2E1223

Характеристики

Структура
Рідкий

у цій же категорії

12 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Мирри СО2 екстракт

Мирри СО2 екстракт
Кількість
Ціна:
1,75 USD
Ітого:
Про покупця