INCI: Butylene glycol and Oryza Sativa bran extract

Зовнішній вигляд: густа сиропоподібна рідина з легким осадом.

Колір: злегка світло-жовтий.

Запах: слабкий характерний.

рН: 6-7.

Розчинність: гарна - у воді.

Консервант: відсутній.

Опис: отримано з рисового екстракту, що містить суміш сфінголіпідів (кераміди) і фосфоліпіди. Кераміди відіграють важливу роль у структурі та якості рогового шару.

Кераміди - речовини природного походження. Тверді або воскоподібні речовини ліпідної природи (сфінголіпіди), які разом з холестерином і жирними кислотами утворюють ліпідний бар'єрний шар шкіри. У разі пошкодження поверхневого шару шкіри кераміди заповнюють проміжки, що утворилися в результаті вимивання, знижують проникність шкіри, зменшують втрату води та покращують пружність епідермісу. Вони також зміцнюють поверхневий шар волосся, запобігаючи стоншенню і роблячи волосся менш крихким.

Кераміди являють собою основні компоненти міжклітинного цементу ліпіду (40%). Вони контролюють кілька необхідних біологічних функцій:

  • міцність рогового шару і захищеність шкіри;
  • відновлення шкірного бар'єру;
  • регулювання трансепідермальної води.

Ефективність цього активу доведена в результаті клінічного дослідження з 11 добровольцями віком від 28 до 40 років. Крем-плацебо та крем із рослинними керамідами (3%) наносили на передпліччя кожного добровольця. Зволоженість шкіри перевіряли через 30 хвилин, потім 3, 6 і 8 годин з використанням корнеометра. Дослідження показало, що при використанні 3% рослинних керамідів значно збільшилася зволоженість шкіри - на 53% порівняно з плацебо протягом усього часу дослідження. Цей активний компонент забезпечує шкірі швидкий і тривалий зволожувальний ефект.

Властивості: 

  • значно збільшує зволоженість шкіри;
  • посилює бар'єрну функцію;
  • захищає шкіру і волосся від екологічної агресії довкілля. 

Застосування: 

  • косметичні продукти для зволоження шкіри;
  • спеціальні косметичні засоби для сухої шкіри;
  • антивікові продукти, що перешкоджають утворенню зморшок;
  • засоби після засмаги.

Рекомендоване дозування: зволожувальні продукти - 1-10% (клінічні випробування проводилися на 3%); сироватки - 3-10%; засоби для догляду за тілом - від 0,5 до 3%. Перед використанням ретельно збовтати та перемішати. Вводити у водну (ВФ) або активну (АФ) фазу при температурі не вище, ніж 40°C.

Термін зберігання (ретест): до 09.2025 р.

USA
ACTA2277

Характеристики

Структура
Рідкий
Фаза використання
Активна
Водна

у цій же категорії

12 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.