Lat: Limnantes alba

INCI: Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil

Сировина: насіння.

Спосіб отримання: холодне пресування та рафінування.

Зовнішній вигляд: світло-жовта рідина з легким приємним запахом.

Хімічний склад: майже на 98% складається з довгих ланцюжків ненасичених жирних кислот, з більш ніж 20 атомами вуглецю. Такий склад робить її високостабільною олією. Їі стабільність багато в чому перевершує навіть олію жожоба, яка раніше вважалася найстабільнішою олією. Також вона стабілізує й інші базові олії при додаванні до них. За своїм складом дуже схожа на спермацет і використовується в якості заміни в "зеленій косметиці".

Довголанцюгові жирні кислоти ефективно зберігають вологу в шкірі (створюють бар'єр, що запобігає втраті вологи), але при цьому не обтяжують її та не створюють важку плівку.

Подвійні зв'язки ненасичених жирних кислот надають олії текучу рідку консистенцію, тому, незважаючи на високомолекулярну масу, вона не застигає в холоді як жожоба й авокадо.

Жирнокислотний склад:

Ейкозенова кислота - 62%;

Ерукова кислота - 18%;

Докозадієнова кислота - 17%;

Олеїнова кислота - 2%;

Лінолева кислота - 1%.

Опис: протягом усього травня долини північно-західних тихоокеанських регіонів США вкриваються повітряною білою піною. Це починають квітнути чудові маленькі квіти з ботанічною назвою Лімнантес альба. З них і отримують незвичайну олію з аналогічною назвою й унікальними властивостями. Найбільше квітів вирощується на півдні Орегону, США.

Властивості: відчуття на шкірі від застосування цієї олії якісно відрізняються від застосування таких олій, як мигдалева, соєва, оливкова та ін. Знову ж таки, це через незвичайний склад жирних кислот. В результаті вона має чудові емолентні властивості, не залишає на шкірі жирного блиску і важких відчуттів. Відчуття після нанесення - шовковисто гладенька, знежирена шкіра.

Зволожує шкіру та волосся краще за більшість олій, тому його рекомендується використовувати для волосся - в кондиціонерах і масках. Надає волоссю сяяння і натуральний блиск, підвищує зволоженість волосся і шкіри голови.

Має високий ступінь ковзання, тому рекомендується включати її в масажні суміші для обличчя та тіла. Її текстура, стабільність до нагрівання і зволожуючі властивості роблять її особливо цікавою для включення в бальзами і помади для губ.

Має властивість гарної змочуваності пігментів. Тому може використовуватися в якості з'єднувальної олії в пудрових продуктах (декоративна косметика).

Завдяки високій антиокислювальній здатності, рекомендується додавати до "ніжних" чутливих олій, що містять поліненасичені жирні кислоти, таких як роза москета, примула вечірня та бораго. Вона низькотекуча, тому рекомендується для кремів і сироваток для області очей. Згідно з останніми даними, також має дезодоруючі властивості. Тому її можна включати до складу дезодорантів.

Застосування:

  • зволожуючі та омолоджуючі креми;
  • креми для догляду за повіками;
  • сонцезахисна косметика;
  • стабілізація інших олій в суміші;
  • бальзами та помади для губ;
  • кондиціонери та маски для сяйва і відновлення волосся;
  • декоративна пудрова косметика;
  • дезодоранти-стіки.

Термін зберігання: до 02.2025.  Високий рівень антиоксидантної стабільності означає, що ця олія навіть при високих температурах зберігання та при доступі кисню довго не згіркне.

Germany
OILR1403

Характеристики

Структура
Рідкий
Фаза використання
Жирна

у цій же категорії

15 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Пінника лугового олія рафінована

Пінника лугового олія рафінована
Кількість
Ціна:
40,00 ₴
Ітого:
Про покупця