Lat: Theobroma Cacao

Сировина: плоди.

Отримання: шляхом розмелювання подрібнених обсмажених какао-бобів (какао-крупки). Процес розмелювання супроводжується нагріванням продукту, що викликає плавлення какао олії, завдяки чому отримується маса какао тертого, яка має напіврідку консистенцію. Ефективність розмелювання може бути охарактеризована величиною в'язкості одержуваного какао тертого (при заданому вмісті вологи): чим менша в'язкість какао тертого, тим краще роздроблені стінки клітин і повніше вививільняється какао олія. В'язкість какао тертого є найважливішим показником його технологічних властивостей. Чим менше в'язкість какао тертого, тим легше воно піддається змішуванню з цукром, подрібненню, видаленню летких кислот та вологи. В'язкість какао тертого важлива і для наступних стадій виробництва шоколаду.

Колір: темно-коричневий.

Запах: гострий аромат какао.

Температура плавлення: 40-42°С.

Вміст жиру: 52-54%.

pН: 5-6.

Хімічний склад: складається з трьох- і двокислотних тригліцеридів; містить лауринову, пальмітинову (до 25%), стеаринову (до 34%), арахінову (сліди), олеїнову (до 43%), лінолеву (2%) кислоти. Насіння містять в шкірці алкалоїди теобромін (до 2%) та кофеїн (сліди); а в насіннєвому ядрі - жирну олію (до 50%). Присутні глікозиди ціанідину, дубильні речовини, органічні кислоти і сліди холіну.

Опис: один з основних компонентів шоколаду - какао терте. Найбільше його міститься в гіркому шоколаді з високим відсотком какао продуктів. Мікроелементи, що містяться в какао, збільшують працездатність, стимулюють розумову діяльність, покращують пам'ять і навіть здатні допомогти людині впоратися з депресією, стимулюючи вироблення "гормону радості" - ендорфіну.

Дослідження, проведені в штаті Пенсільванія (США), довели, що какао терте зменшує ризик серцевих захворювань. Виявилося, що у людей, які їдять багато шоколаду з високим вмістом какао продуктів, вищий рівень "гарного холестерину". До того ж флавоноїди — чудові антиоксиданти, які борються зі старінням.

Застосування: широко використовується в косметології, завдяки активному комплексу речовин, спрямованих на тонізацію і підтяжку шкірних покривів. Не містить цукор! Застосовується в: шоколадних масках, обгортаннях, масажах і ваннах. Активні речовини, що містяться в какао тертому, допомагають шкірі підтримувати бар'єрні функції і оптимальний рівень енергії, синтезувати колаген і еластин, активувати обмінні процеси. Підтягує шкіру, сприяє усуненню розтяжок і розгладженню зморшок, захищає від передчасного старіння, допомагає зберегти здоров'я шкіри, продовжити її молодість і красу. Використовується в харчовій промисловості в якості основної складової при виготовленні шоколаду.

Як виготовити шоколад з тертого какао "з нуля" в домашніх умовах

Рекомендоване дозування: креми - 1-5%;  маски - 10-25%;  обгортання і масажі - до 100% (потрібен попередній нагрів).

Термін зберігання: до 11.2025 р. Зберігати в темному прохолодному місці.

KOND0172

Характеристики

Структура
Твердий
Фаза використання
Жирна

у цій же категорії

4 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.