Використовують, в першу чергу, для сухої шкіри. Завдяки здатності відновлювати пошкоджені клітини, прискорює зникнення невеликих косметичних дефектів (невеликих шрамів, наслідків вугрової висипки, фурункульозу тощо), запобігає появі зморшок, допомагає усувати післяпологові розтяжки, добре загоює і тонізує.
Пектин яблучний харч.
Артикул: KOND0168
- Написати відгук
Пектин - це натуральний очищений полісахарид, отриманий екстракцією яблучних залишків. Чудовий гелеутворювач, стабілізатор, загусник, вологоутримувач, освітлювач, речовина, яка полегшує фільтрування і є засобом для капсулювання в медицині.
З 20.03.2023 повної післяплати, на жаль, більше немає.
Доставка по Україні: Нова Пошта, Укрпошта, MeestExpress, Делівері; міжнародна - Укрпошта.
Вказуйте своє побажання при оформленні замовлення або при підтвердженні на Вайбер.
INCI: Pectin
Хімічний склад: очищений полісахарид, отриманий екстракцією яблучних залишків. Містить калій, магній, фосфор, залізо й органічні кислоти.
Є гелеутворювачем, стабілізатором, загусником, вологоутримувачем, освітлювачем, речовиною, яка полегшує фільтрування та засобом для капсулювання в медицині.
Відомий у якості харчової добавки Е440.
Зовнішній вигляд: порошок від світло-бежевого до світло-коричневого кольору.
Запах і смак: характерний для пектину, трохи солодкуватий з легкою кислинкою.
Ступінь етерифікації: високий.
Сила гелю: 150 ± 5 ° SAG.
Час желерування: 8 ÷ 15 хв.
Температура желерування: 75 ÷ 85ºС.
pH 1% розчину: 3,0 ± 0,3.
Харчова цінність (100 г):
Енергетична цінність: прибл. 53 ккал. (222 кДж).
Жири: прибл. 0,1 м
Вуглеводи: прибл. 13,0 г.
Клітковина: прибл. 76,0 г.
Білки: 0 г.
Опис: пектин, у якості гелеутворюючої речовини, відомий вже більше 200 років. Його назва походить від грецького слова pectos, що означає "згорнувся".
Пектини не розчиняються в розчинах із вмістом сухих речовин більше 30%.
На відміну від цукрового піску, який відразу після потрапляння у воду починає розчинятися, частка пектинового порошку, потрапивши у воду, всмоктує її, наче губка, збільшується в розмірах у кілька разів, і тільки після досягнення певного розміру, починає розчинятися. Якщо частинки пектинового порошку при зіткненні з водою знаходяться близько одна до одної, то, всмоктуючи воду і розбухаючи, вони злипаються, утворюючи одну велику липку грудку, що надзвичайно повільно розчиняється у воді.
Застосування: у виробництві цукерок, фруктових начинок, кондитерських желейних і пастильних виробів, джемів і варення, молочних продуктів, десертів, морозива, майонезу, кетчупу, мармеладу, зефіру, желейних начинок для цукерок, пастили, соковмісних напоїв, а також активованого вугілля.
Яблучний пектин особливо високо цінується виробниками кондитерської продукції в усьому світі. А для молочної та консервної промисловості (виробництва фруктових соків) використовують, в основному, цитрусові пектини.
У медицині пектин застосовується як в профілактичних цілях, так і в якості лікарського засобу. Пектини використовуються при лікуванні гострих кишкових інфекцій.
Він позитивно впливає на деякі показники імунітету. Сприяє прискореному виведенню з організму радіоактивних речовин. Адсорбує оцтовокислий свинець краще за активоване вугілля. Має активну комплексоутворюючу здатність по відношенню до радіоактивного кобальту, стронцію, цезію, цирконію, рутеній, іттрію та інших металів. У процесі засвоєння, пектин перетворюється на пектинову кислоту, яка з'єднується з важкими металами і радіонуклідами, утворюючи нерозчинні солі, що виділяються з організму природним шляхом. Є й інший механізм виведення з організму радіоактивних речовин - він можливий завдяки здатності низькомолекулярної фракції пектину проникати в кров і утворювати пов'язані комплекси з подальшим природним видаленням.
Пектини є допоміжним засобом при приготуванні багатьох лікарських форм, служать основою для отримання пастилок, супозиторіїв, є вихідною сировиною в приготуванні гідрогелів, таблеток, м'яких желатинових і ректальних капсул, свічок. Використовується їх пролонгована дія в таблетках, мікстурах з різними лікарськими препаратами.
Прийом пектину може посилити терапевтичний ефект або знизити побічний негативний вплив лікарських препаратів. Пектини підсилюють дію протитуберкульозних препаратів.
Використання для варення, джемів і желе:
Середня витрата пектину - від 5 до 15 г на 1 кг фруктів або ягід.
Чим більше цукру, і менше рідини, тим менше пектину потрібно додавати:
- якщо співвідношення 1 кг фруктів : 500 г цукру, то досить 4-5 г пектину;
- якщо співвідношення 1 кг фруктів : 250 г цукру, то потрібно 7-10 г пектину;
- якщо цукор не використовується зовсім, то для 1 кг фруктів потрібно 12-15 г пектину.
Пектин додається в кипляче варення (желе, джем), його обов'язково заздалегідь потрібно змішати з невеликою кількістю цукру (щоб він розподілився рівномірно у варенні й не плавав грудками).
Варення (желе, джем) з пектином вариться від 1 хвилини до 3-5 (максимум!). При тривалішому варінні, пектин руйнується, втрачаючи свої желюючі властивості.
Повне желювання відбувається, як і при використанні желатину, після повного охолодження.
Термін зберігання: до 01.2025 р. Зберігати у щільно закритій упаковці в приміщенні при температурі 0-20°С та вологості не вище 75%.