INCI: Hydrolyzed Milk Protein

Зовнішній вигляд: майже повністю прозора рідина.

рН: 4,8.

Отримання: біологічно активна речовина, яку отримують з коров'ячого молока методом гідролізу.

Активні речовини: в складі протеїнів (білків) молочної сироватки виявлений повний набір незамінних амінокислот (їх вісім), що грають важливу роль в енергозабезпеченні м'язової та шкірної тканин. Крім цього в молочних протеїнах присутні деякі компоненти, які мають високу біологічну активність. Це цитокіни - фактори росту, що стимулюють поділ клітин, ферменти й імуномодулятори, а також антимікробні речовини - лізоцим, лактоферин і лактопероксидаза.

Лактоферин - білок, до складу якого входить залізо. Міститься в молоці, молозиві, слині, сироватці крові, лейкоцитах. Лактоферин має бактеріостатичну (зупиняється розмноження бактерій за рахунок зв'язування заліза, в якому вони перебувають), бактерицидну властивості (вбиває бактерії за рахунок руйнування їх клітинних стінок). Лактоферин - це ще й потужний антиоксидант (захищає від окислення ліпіди мембран) й імуномодулятор (підвищує активність клітин-макрофагів, що знищують інфекційні агенти).

Лізоцим - фермент, що відноситься до класу гідролаз, що руйнує клітинні стінки бактерій, знищуючи їх. Механізм дії лізоциму - в руйнуванні основного компонента стінок - пептидоглікана.

Лактопероксідаза - один з найбільш активних антимікробних ферментів молока. Глікопротеїн за хімічною природою, містить залізо.

Головне завдання регенеруючих косметичних композицій - стимуляція ділення клітин базального шару епідермісу. Всі складові, які об'єднують поняттям "регенерують", в тій чи іншій мірі впливають на швидкість ділення клітин, але самі поділ не стимулюють.

Справжніми стимуляторами клітинного ділення є фактори росту - цитокіни, присутні в молочних протеїнах. Це низькомолекулярні білки, які регулюють процеси росту і міграції клітин. У шкірі саме вони стимулюють процеси ділення.

Цитокіни молочних протеїнів грають велику роль в процесі загоєння ран і пригніченні запальних процесів, а також збільшують швидкість синтезу колагену.

Опис: молочні і сироваткові протеїни широко використовуються не лише в спортивному та дієтичному харчуванні, але також в косметичній продукції. Цілющі властивості молочних продуктів, як домашніх косметичних засобів були відомі з давніх часів. Активні білкові комплекси, а також молочна сироватка мають сильні регенеруючі, антиалергенні, зволожуючі, пом'якшуючі, протизапальні властивості. Крім усього перерахованого, білки молока містять безліч незамінних (не синтезуються в організмі) амінокислот, які підживлюють шкіру.

Молочні протеїни стимулюють ріст і диференціювання молодих клітин, тим самим активуючи синтез колагену і оновлення епідермісу.

Компоненти молочних протеїнів впливають і на імунну систему шкіри. Відповідно до вільно-радикальної теорії старіння, основною причиною старечих змін в клітинах і тканинах є пошкодження, які утворюються в результаті неферментативного окислення біологічних молекул, особливо ліпідів (ферментативне окислення, навпаки, грає позитивну роль в організмі, поставляючи енергію, необхідну для життя). Для того, щоб уповільнити процес старіння, в косметику вводяться антиоксидантні додатки (наприклад, природний вітамін Е - токоферол), найчастіше рослинного походження. І все ж те, що було створено Творцем для рослин, не обов'язково підійде людині, хоча основні захисні механізми загалом подібні у всіх організмів. Є ще один шлях, який полягає в стимуляції власної антиоксидантної системи шкіри. Для цього можна використовувати речовини, які є "будівельними блоками" (кофакторами) природних антиоксидантів людини. За таким принципом і проявляє антиоксидантну активність молочна сироватка.

Виявлено, що в ній міститься велика кількість глютамілцістеіна - основного попередника антиоксиданту глютатіону. Якби не було глютатіону, вітаміни Е та С повністю б зруйнувалися. Тільки глютатіон дозволяє вітаміну С, який не синтезується в організмі, весь час "відроджуватися".

Цікаво, що рівень глютатіону після споживання молочної сироватки підвищується тільки в нормальних клітинах, в той час як в пухлинних (наприклад, ракових) він, навпаки, знижується. Таким чином, антиоксидантний захист організму в цілому підвищується, а пухлинних клітин - навпаки, послаблюється, їм стає важче захищатися проти клітин імунної системи. Доведено, що при зовнішньому застосуванні молочної сироватки спостерігається аналогічний ефект.

Молочний протеїн містить суміш активованих і стабілізованих сигнальних молекул отриманих з молока, він сприяє оновленню захисної системи шкіри і зменшує синтез меланіну, як результат допомагає шкірі швидко і ефективно реагувати на зовнішній вплив.

Також підходить для косметичних засобів зі зниженим рН.

Властивості:

  • сприяє відновленню шкіри;

  • пом'якшує чутливу шкіру;

  • забезпечує рівномірну пігментацію;

  • захищає шкіру від негативного впливу навколишнього середовища.

Мінімізує реакції, викликані подразненням шкіри, зменшує час запалення, прискорює відновлення фізіологічного стану шкіри. Завдяки потужній протизапальній дії - ефективно захищає шкіру.

Захисна дія базується на збільшенні життєздатності клітин.

Зміцнюють стовбур волосся, живлять і відновлюють структуру як внутрішніх тканин волосся, так і його поверхневого шару, роблячи його гладким і блискучим. Чудово пом'якшують і заспокоюють навіть найсухішу та чутливу шкіру, роблячи її ніжною, гладкою і шовковистою. Також стимулюють синтез колагену, дозволяючи шкірі надовго зберегти молодість і свіжість.

Рекомендоване дозування: креми, шампуні - до 5%, тоніки - до 7%, сироватки до 15%. Не нагрівати понад 40°С. Вводити в активну фазу (АФ).

Термін зберігання: до 09.2026 р.

Ukraine
HYDP0716

Характеристики

Структура
Рідкий
Фаза використання
Активна
Водна

у цій же категорії

7 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.