Емульгатор, що дозволяє створити якісний кондиціонер для волосся, який буде досить м'яким, з гарною структурою та прекрасним кондиціонуючим ефектом.
Ксантанова камідь
Артикул: EMUL1139
- Написати відгук
Забезпечує зволоження шкіри, робить її еластичною і пружною, створює захисну плівку, яка має певний ліфтинговий ефект, зменшує пори та має в'яжучий ефект, не поглинається шкірою.
З 20.03.2023 повної післяплати, на жаль, більше немає.
Доставка по Україні: Нова Пошта, Укрпошта, MeestExpress, Делівері; міжнародна - Укрпошта.
Вказуйте своє побажання при оформленні замовлення або при підтвердженні на Вайбер.
INCI: Xanthan Gum
Хімічна формула: природна хімічна сполука (С35Н49О29)n, харчова добавка Е415, належить до групи стабілізаторів.
Хімічний склад: молекула ксантанової камеді має складну структуру - головний ланцюг полімеру ідентичний будові целюлози (1-4-β-глікопіраноза). До структури відгалужень - трисахаридних ланцюгів, входять глюкоза, маноза і глюкуронова кислота, ацетильні та піровинограднокислі (піруватні) групи. Кількість останніх визначає в'язкість водних розчинів із ксантаном.
Для харчових цілей кислотні групи нейтралізують з утворенням калієвих, кальцієвих і натрієвих солей.
Розмір і форма молекули визначає хімічні та фізичні властивості. Ксантан є мікробіологічним полімером. Молекули ксантану адсорбують воду, внаслідок чого формується тривимірна сітка з подвійних спіралей ксантану, пов'язаних міжмолекулярними водневими зв'язками. Ця субстанція за структурою подібна до гелю, але на відміну від гелю в'язкий розчин ксантану має велику рухливість.
Зовнішній вигляд: порошок від білого до кремового кольору, практично без запаху.
Хіміко-фізичні властивості: високомолекулярний полісахарид, який отримують у результаті ферментації глюкози або сахарози бактерією Xanthomonas compestris. Бактерії виділяють слизову речовину на зовнішню поверхню клітинної стінки, яка захищає їх від вірусів і пересихання. Зброджене живильне середовище пастеризують для видалення мікробів, осаджують спиртом, або очищають методом мікрофільтрації.
Властивості: запобігає відділенню води і розшаруванню емульсій, не дає іншим компонентам випадати в осад або підніматися у верхні шари косметичного засобу. Не є по суті емульгатором, але не дає олійним краплям в емульсії зливатися. Не дає прозорих розчинів.
Як полісахарид ксантан забезпечує зволоження шкіри, робить її еластичною і пружною, створює захисну плівку, що має певний ліфтинговий ефект, скорочує пори і надає в'яжучий ефект, не поглинається шкірою.
Консистенція крему стає більш легкою, однорідною, ніжною, приємною під час нанесення.
Розчин ксантану проявляє й інші властивості:
- стійкість до ферментів, ПАРів, спиртів, висококонцентрованих розчинів солей; витримує тривалу присутність 10% лимонної кислоти, 20% і 10% оцтової; у розчині кухонної солі (5-20%) в'язкість 0,5% розчину ксантану зростає на 10%; стійкий за присутності 30% гліцерину, гліколів, етилового та ізопропілового спирту;
- стійкість до високих і низьких температур, зберігає структуру в діапазоні -18+120ºС під час заморожування і розморожування, в гарячому стані має вищу в'язкість;
- при взаємодії з іншими згущувачами створює ефект синергізму: суміші камедей загущують сильніше, ніж кожна окремо; з гуаровою камедью (гуараном) необхідна пропорція 80:20 з більшою частиною гуару, а з камедью ріжкового дерева (Ceratonia siligua) в рівній пропорції. В останньому випадку можливе навіть гелеутворення. З водонабухаючими (бентонітовими) глинами і крохмалями дає збільшення в'язкості.
Функції в косметиці:
- загущувач;
- емульгатор і стабілізатор сумішей;
- легкий очищувальний засіб;
- речовина, що утворює захисну плівку.
Рекомендоване дозування: 0,1-2%, найпоширенішою є концентрація 0,1-1%.
Термін зберігання: до 01.2026 р.
Характеристики
- Структура
- Сухий
- Тип
- Гелеутворювач
- Фаза використання
- Водна
- Призначення
- Універсальний
Напишіть відгук
* Обов'язкові поля
або