INCI: Cananga odorata oil, Ylang Ylang essential oil

Назва: ефірна олія іланг-ілангу, Oil of Ylang Ylang (англ.), Essence d'ylang ylang (франц.), Ylang Ylangol (нім.), Oleum anonae (лат.).

Отримання: з великих жовтих квітів дерева Cananga odorata Fil. et Thomson (синонім - Canangium odoratum Baill) пародистиляцією, батьківщиною якого є Філіппінські острови. Дерево досягає висоти 20 м, культивується головним чином на Мадагаскарі та близькому до нього острівці Нусі-Бе, а також на Коморських островах.

Процес виділення ефірної олії триває більше 20 годин. Як показав І.-Р.  Нав, дві третини олії утворюється в процесі перегонки з речовин, що містяться в квітці, але не здатні до розчинення ні в бензолі, ні в петролейному ефірі. У складі цих двох третин, на відміну від сильно пахнучої початковій фракції, міститься багато сесквітерпенових з'єднань.

Загальний вихід ефірної олії становить 1,5-2,5%. При цьому перегонку з водяною парою ведуть з послідовним відбиранням окремих фракцій, керуючись технічними показниками й оцінкою запаху кожної фракції.

Хімічний склад: наведені в літературі дані щодо хімічного складу іланг-ілангової ефірної олії відрізняються.

Неодмінними компонентами олії сорту "екстра" є: ліналоол (13-19%), гераніол та його ацетат (8-13%), бензилацетат (10-25%), метілбензоат (4-9%), метиловий ефір паракрезола (8-16%), фарнезолу та його ацетат (4-7%), бензилбензоату (до 8%), бензилсаліцілат (близько 2%). Відзначено наявність пренілацетату (3,2%) і ацетату диметилвінілкарбінола (1,6%). По мірі переходу від фракції "екстра" до сортів I, II, III збільшується вміст каріофілену й інших сесквітерпенів від 8% до 76% при відповідному зменшенні кількості кисневмісних сполук.

Зовнішній вигляд: являє собою світло-жовту або жовту рідину з сильним характерним запахом із нотами жасмину-туберози.

Властивості: активно використовується в парфумерній промисловості. У тропічних країнах, завдяки його властивостям, застосовується як заспокійливий і знижуючий кров'яний тиск засіб. Ефективно діє при деяких шлункових захворюваннях, наприклад, запаленнях кишечника, зменшує жирність шкіри та випадіння волосся.

Стандартизація: ISO-3063.

Обмежень IFRA немає.

Увага: олія сильної дії. Не використовувати більше 2-х крапель під час процедури. Не застосовувати дітям до 12 років. Потрібна консультація з ароматерапевтом.

Застосування:

Масаж: депресія, стани страху, серцебиття, гіпертонія, порушення циркуляції крові, запалення кишечника.

Ванни: депресія, стани страху, серцебиття, гіпертонія, порушення циркуляції крові, запалення кишечника, підвищена жирність шкіри, облисіння.

Інгаляції (ароматерапевтичний камін): депресія, стани страху, серцебиття, гіпертонія, порушення циркуляції крові.

Компліментарні аромати: апельсин, грейпфрут, лайм, лимон, мандарин, неролі, петігрейн, рожеве дерево.

Спосіб зберігання: в темному прохолодному місці в скляному флаконі.

Термін зберігання: до 07.2025 р.

Philippines
EOIL1102

Характеристики

Структура
Рідкий
Тип
Натуральна
Тип аромату
Квітковий

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Іланг-ілангу ефірна олія

Іланг-ілангу ефірна олія
Кількість
Ціна:
55,00 ₴
Ітого:
Про покупця