Використовують для сухої, подразненої, чутливої шкіри. Рафінована олія застосовується для лікування ран. Активно використовується при догляді волосся. Застосовується у косметичній промисловості у засобах для догляду за тілом і волоссям. Використовується як масажна олія.
Пальмова олія (баттер) РДВ харч. 5 кг та 9 кг
Артикул: WHOL0939
- Написати відгук
Використовується в косметичній та фармацевтичній промисловості з метою пом'якшення та захисту шкіри, а також як стабілізатор емульсій. Застосовується при виготовленні мила, пральних порошків і свічок.
З 20.03.2023 повної післяплати, на жаль, більше немає.
Доставка по Україні: Нова Пошта, Укрпошта, MeestExpress, Делівері; міжнародна - Укрпошта.
Вказуйте своє побажання при оформленні замовлення або при підтвердженні на Вайбер.
Lat: Elaeis Guineensis
INCI: Elaeis Guineensis oil
Сировина: плоди.
Метод отримання: одержують з м'якоті (копри) плодів олійної пальми. У плодах пальми міститься близько 22% жирної олії.
Зібрані плоди залишають на 3-4 дні для ферментації. Відокремлюють м'якоть від ядер, копру піддають термічній стерилізації протягом 1 години. Після охолодження її пресують експелер-пресах. Отримана рідина на 1/3 складається з пальмової олії. Масло відокремлюють від води, супутніх речовин та домішок центрифугуванням, причому найкращий результат досягається при попередньому підігріванні суміші до 100°С.
Батьківщина - західна частина Екваторіальної Африки. Культивують в екваторіальних країнах (Малайзія, Індонезія, Нігерія), видобуваючи з навколоплідників т.з. пальмова олія, а з насіння - ядропальмова олія. Використовується місцевим населенням у їжу та як мастильний матеріал.
Запах: без побічних запахів.
Смак: м'який, ніжний, без гіркості та сторонніх присмаків.
Колір: білий із легким кремовим відтінком.
Температура плавлення: 30-36°С.
Хімічний склад:
Лінолева кислота - 4-10%
Олеїнова кислота – 35-40%
Пальмітінова кислота – 40-50%
Також у незначних кількостях міститься – лауринова, міристінова, стеаринова, арахінова та деякі інші жирні кислоти.
Олія стійка до окислення.
Пальмова олія - найбагатше у світі джерело натуральних: провітаміну А (каротиноїдів), вітаміну Е (токоферолів та токотрієнолів) та коферменту Q10 (убіхінон), які відіграють в оздоровленні людини найважливішу роль, тому що є найсильнішими антиоксидантами, які захищають наш організм від вільних радикалів.
Застосування: після соєвої олії, пальмова - найпоширеніша рослинна олія у світі.
У 17 столітті англійці використовували пальмову олію як ліки та крем для рук ("The world Book Encyclopedia").
Застосовується в кондитерській промисловості для борошняних виробів, кремових мас та наповнювачів, начинок тощо; у молочній промисловості - у якості часткової заміни молочного жиру під час виробництва комбінованих продуктів; в олійно-жировій промисловості - при виробництві маргарину, спредів, шортенінгів; застосовується також як фритюрний жир.
Використовується в косметичній та фармацевтичній промисловості:
- пом'якшує та захищає шкіру;
- стабілізує та структурує емульсії.
Застосовується при виготовленні мила, пральних порошків та свічок.
В даний час пальмова олія використовується також для виготовлення біодизельного палива, яке активно імпортує Німеччина.
Термін зберігання: до 07.2025 р. У сухому та прохолодному місці при температурі не вище 20ºC.