Активно застосовується для догляду за волоссям в якості бази для олійної маски. Використовується як масажна олія. Застосовується в миловарінні для поліпшення миючих властивостей.
Пальмова олія РДВ харчова
Артикул: BUTR1196
- Написати відгук
Використовується в косметичній і фармацевтичній промисловості з метою пом'якшення та захисту шкіри, а також, як стабілізатор емульсій. Застосовується при виготовленні мила, пральних порошків і свічок.
З 20.03.2023 повної післяплати, на жаль, більше немає.
Доставка по Україні: Нова Пошта, Укрпошта, MeestExpress, Делівері; міжнародна - Укрпошта.
Вказуйте своє побажання при оформленні замовлення або при підтвердженні на Вайбер.
Lat: Elaeis Guineensis
INCI: Elaeis Guineensis oil
Сировина: плоди.
Отримання: з м'якоті (копри) плодів олійної пальми. У плодах пальми міститься близько 22% жирної олії.
Зібрані плоди залишають на 3-4 дні для ферментації. Відокремлюють м'якоть від ядер, копру піддають термічній стерилізації протягом 1 години. Після охолодження її пресують на экспеллер-пресах. Отримана рідина на 1/3 складається з пальмової олії. Масло відокремлюють від води, супутніх речовин і домішок центрифугуванням, причому найкращий результат досягається при попередньому підігріві суміші до 100°С.
Батьківщина — західна частина Екваторіальної Африки. Культивують в екваторіальних країнах (Малайзія, Індонезія, Нігерія), добуваючи з околоплодника т. н. пальмову олію, а з насіння — пальмоядрова олія. Використовується місцевим населенням в їжу і як мастильний матеріал.
Зовнішній вигляд: пастоподібна речовина з легким кремовато-жовтуватим відтінком без особливого запаху.
Температура плавлення: 30-36°С.
Хімічний склад:
Лінолева кислота - 4-10%
Олеїнова кислота - 35-40%
Пальмітинова кислота - 40-50%
Також в незначних кількостях міститься: лауринова, міристинова, стеаринова, арахінова і деякі інші жирні кислоти.
Олія стійка до окислення.
Пальмова олія - найбагатше джерело натурального провітаміну А (каротину), вітаміну Е (токоферол і токотрієноли) і коферменту Q10 (убіхінон), які грають в оздоровленні людини найважливішу роль, тому що є сильними антиоксидантами, які захищають наш організм від вільних радикалів.
Застосування: після соєвої олії, пальмова - найпоширеніша рослинна олія в світі.
У 17 столітті англійці використовували пальмову олію в якості ліків і крему для рук ("The world Book Encyclopedia").
Застосовується в кондитерській промисловості для виробництва випічки, начинок тощо; в молочній промисловості в якості часткової заміни молочного жиру при виробництві комбінованих продуктів; в олійно-жировій промисловості при виробництві маргарину, спредів, шортенінгов; використовується також як фритюрна олія для смаження.
Властивості:
- пом'якшує і захищає шкіру;
- стабілізує і структурує емульсії;
- застосовується при виготовленні мила, пральних порошків і свічок.
В даний час, пальмова олія використовується також для виготовлення біодизельного палива і для цього його активно імпортує Німеччина.
Термін зберігання: до 07.2025 р. В сухому та прохолодному місці при температурі не вище 20°С.