Lat: Sesamum indicum

INCI: Sesamum indicum seed oil

Сировина: насіння.

Отримання: існує два види насіння кунжуту - біле та чорне. З білого насіння отримують олію найвищої якості. Натомість з чорного насіння можна отримати більшу кількість олії після вичавлювання. Найстабільнішим і найкращим видом олії для косметичного використання є вірджін, який отримують методом холодного віджиму з несмаженого кунжутного насіння.

Зовнішній вигляд: прозора жовтувата рідина з дуже легким запахом.

Температура застигання: від -3 до -7ºC.

Хімічний склад: багата на вітамін Е, присутній комплекс вітамінів В, а також кальцій і фосфор. Є лецитин і протеїн. Лецитин - це природний антиоксидант. Найбільше його міститься в яєчному жовтку та в сої. А також сезамол (метиловий ефір оксигідрохінону), що має антиоксидантну дію і обумовлює високу стійкість олії під час зберігання, стероли, сквален, токофероли, фракція, яка неомилюється й містить 2 натуральні антиоксиданти, сезамін і сезамолін.

Жирнокислотний склад:

Лінолева кислота - 39-47%;

Олеїнова кислота - 37-42%;

Пальмітинова кислота - 8-11%;

Стеаринова кислота - ~5%;

Альфа-ліноленова кислота - 0,2%.

Олія стійка до окислення, тому особливо цінна в сумішах з іншими базовими оліями. Наприклад, підвищує стабільність олії солодкого мигдалю на 28% через присутність вітаміну Е, а також власних антиоксидантів.

Властивості:

  • придатна для щоденного догляду за шкірою всіх типів;
  • використовується для активізації ліпідного обміну та відновлення захисних функцій епідермісу;
  • рекомендується для догляду за шкірою навколо очей і ніжною дитячою шкірою;
  • для захисту від сонця;
  • допомагає позбутися післявугрових плям;
  • у чистому вигляді використовується при екземі та псоріазі;
  • у разі ревматичних хвороб;
  • при порушенні кровообігу.

Використовується для сухої, зів'ялої та в'янучої шкіри. Відновлює, живить і вирівнює шкіру, усуває лущення і подразнення.  Сезамол - натуральна активна речовина, що міститься в цій олії, перешкоджає процесам окислення і поглинає ультрафіолетові сонячні промені. Саме ця його властивість робить кунжутну олію ефективним засобом для захисту від сонця. Лікує жирну та хвору шкіру голови, відновлює фарбоване або перепалене хімією волосся. Надає волоссю блиск та збільшує м'якість, оберігає від висушування. Завдяки вітаміну Е кунжутна олія дарує волоссю силу та об'єм.

Ця олія - один з основних засобів, що використовуються в Аюрведі - вченні про методи лікування індійської медицини. Вона вважається цілющою, виводить отрути з організму та зігріває. Створює гармонізуючий вплив на шкіру й організм. Позитивний ефект кунжутної олії відзначають у разі різних легеневих захворювань, задишки, сухого кашлю, астми. Допомагає вона й при хворобах серця, печінки, підшлункової залози, нефриту. Використовується як зміцнювальний засіб у разі загального виснаження організму. Рекомендується як проносний і глистогінний засіб. Людям, які страждають на різні алергічні реакції, слід застосовувати з обережністю.

Застосування: у якості добавки - 10-15%. Можна застосовувати в чистому вигляді та як базову. Рекомендується змішувати з іншими оліями.

Використовується у складі мила та миючих засобів як пом'якшувальний агент, у дитячій косметиці, кремах для сухої і нормальної шкіри обличчя, зволожувальних кремах для ніжної шкіри повік. Застосовується в масажних засобах і бальзамах для волосся. Допустима концентрація кунжутної олії в складі кремів до 10%. Олія багата на лецитин, тому її використовують у губних помадах, у кремах для очей, у лосьйонах і шампунях.

Можна використовувати як основу для дорогих сумішей квіткових ароматів.

Термін зберігання: до 02.2025 р. Олія стабільна, стійка до згіркнення. Зберігати в темному прохолодному місці.

Germany
OILR1205

Характеристики

Структура
Рідкий

у цій же категорії

15 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Сезамова (кунжутна) олія раф. фарм.

Сезамова (кунжутна) олія раф. фарм.
Кількість
Ціна:
40,00 ₴
Ітого:
Про покупця