Lat: Elaeis Guineensis

INCI: Elaeis Guineensis oil

Сировина: плоди.

Метод отримання: одержують з м'якоті (копри) плодів олійної пальми. У плодах пальми міститься близько 22% жирної олії.

Зібрані плоди залишають на 3-4 дні для ферментації. Відокремлюють м'якоть від ядер, копру піддають термічній стерилізації протягом 1 години. Після охолодження її пресують експелер-пресах. Отримана рідина на 1/3 складається з пальмової олії. Масло відокремлюють від води, супутніх речовин та домішок центрифугуванням, причому найкращий результат досягається при попередньому підігріванні суміші до 100°С.

Батьківщина - західна частина Екваторіальної Африки. Культивують в екваторіальних країнах (Малайзія, Індонезія, Нігерія), видобуваючи з навколоплідників т.з. пальмова олія, а з насіння - ядропальмова олія. Використовується місцевим населенням у їжу та як мастильний матеріал.

Запах: без побічних запахів.

Смак: м'який, ніжний, без гіркості та сторонніх присмаків.

Колір: білий із легким кремовим відтінком.

Температура плавлення: 30-36°С.

Хімічний склад:

Лінолева кислота - 4-10%

Олеїнова кислота – 35-40%

Пальмітінова кислота – 40-50%

Також у незначних кількостях міститься – лауринова, міристінова, стеаринова, арахінова та деякі інші жирні кислоти.

Олія стійка до окислення.

Пальмова олія - найбагатше у світі джерело натуральних: провітаміну А (каротиноїдів), вітаміну Е (токоферолів та токотрієнолів) та коферменту Q10 (убіхінон), які відіграють в оздоровленні людини найважливішу роль, тому що є найсильнішими антиоксидантами, які захищають наш організм від вільних радикалів.

Застосування: після соєвої олії, пальмова - найпоширеніша рослинна олія у світі.

У 17 столітті англійці використовували пальмову олію як ліки та крем для рук ("The world Book Encyclopedia").

Застосовується в кондитерській промисловості для борошняних виробів, кремових мас та наповнювачів, начинок тощо; у молочній промисловості - у якості часткової заміни молочного жиру під час виробництва комбінованих продуктів; в олійно-жировій промисловості - при виробництві маргарину, спредів, шортенінгів; застосовується також як фритюрний жир.

Використовується в косметичній та фармацевтичній промисловості:

  • пом'якшує та захищає шкіру;
  • стабілізує та структурує емульсії.

Застосовується при виготовленні мила, пральних порошків та свічок.

В даний час пальмова олія використовується також для виготовлення біодизельного палива, яке активно імпортує Німеччина.

Термін зберігання: до 07.2025 р. У сухому та прохолодному місці при температурі не вище 20ºC.

Malaysia
WHOL0939

у цій же категорії

3 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.