INCI: Pogestemon patchouli oil, Patchouli essential oil

Назва: ефірна олія пачулі, Oil of Patchouly (англ.), Essence de patchouli (франц.), Patchouliol (нім.), Oleum foliorum patchouli (лат.). 

Отримання: сухе листя пачулі обробляють гострою парою в апаратах періодичної дії. Бажано використовувати пар підвищеного тиску, щоб в апараті не утворювався конденсат. Процес відгону тривалий - до 36 годин. Вихід олії залежить від якості сировини та техніки перегонки й може змінюватися в межах 1,5-3,5%, у перерахунку на сухий лист.

Хімічний склад: пачулієвий спирт, бульнесен, альфа-гваєн, альфа-пачулен, евгенол. Унікальність складу пачулієвої олії полягає в тому, що вона містить, в основному, сесквітерпенові сполуки. Фахівці довго сперечаються, які з цих речовин визначають неповторний характер аромату пачулієвої олії. П. Тессер вважав пачулієвий спирт, вміст якого змінюється в межах 30-50%, не настільки важливим, а надавав великого значення нор-пачуленолу (приблизно 0,5%). Б. Мухерджі та співр. вважали визначальними наявність нортетрапачулола (0,001%). Ясність внесли Ф. Неф і співр., які показали, що носієм аромату пачулі є (-)пачулієвий спирт, тоді як (+) енантіомер пахне значно слабше.

Властивості: в ароматерапії використовують, в першу чергу, бактерицидні та фунгіцидні властивості олії пачулі, надзвичайно важливі при різних захворюваннях шкіри. Тому вона успішно застосовується в боротьбі з такими недугами як екзема, гнійні рани, порізи та садна, дерматит, вугрі, грибкові інфекції.

Ефективно використовується також у косметології, оскільки прекрасно розгладжує зморшки, підвищує еластичність шкіри (зокрема, бюста та живота),  чудовий засіб для догляду за жирною, пористою шкірою. Корисна для стомленої шкіри, яку вона робить пружною та свіжою. Аромат пачулі надає косметичним засобам і парфумам вишуканий східний акцент.

У дерматології рекомендується при екземі, вуграх, дерматомікозі стоп, дерматиті. Лікує шкірні інфекції, зокрема, грибкові. Сприяє швидкому відновленню клітин епідермісу. Має протизапальні властивості. Використовується для лікування повноти, завдяки здатності виводити з організму зайву рідину й контролювати апетит.

Запобігає затримці рідин в організмі, тому застосовується в сумішах проти целюліту, а також як сечогінний засіб при захворюваннях сечовивідних каналів.

Використовується в ароматерапії для підвищення сексуальної активності, порушеної внаслідок проблем психологічного характеру.

Впливаючи безпосередньо на центральну нервову систему, зменшує страждання, відчуття невпевненості, знімає депресію, стрес, нервове виснаження. Вплив олії пачулі на емоційний стан полягає в заспокійливій, антидепресивній та вираженій еротизуючій дії. Усуває статеву холодність і безсилля, допомагає при депресії.

У домашніх умовах ефірна олія пачулі застосовується під час вологого прибирання, оскільки є унікальним засобом проти молі. Для цього потрібно додати 10 крапель масла на 600 мл води і протерти цією рідиною полиці в шафі, або ж поставити невелику кількість олії у відкритому флаконі на одну з полиць.

Стандартизація: ISO-3757.

Обмежень IFRA немає. 

Увага: ефірна олія сильної дії, не застосовувати без консультації з ароматерапевтом. 

Застосування:

Масаж: целюліт, захворювання сечовивідних каналів, страхи, депресія. 

Ванни: захворювання сечовивідних каналів, страхи, депресія, запалення шкіри, грибкові захворювання, вугрі, екземи, лупа, гнійні рани, а також порізи та садна.

Компреси: запалення шкіри, грибкові захворювання, вугрі, лупа, гнійні рани, а також порізи та садна.

Інгаляції: страхи, депресія, відлякування комах.

Компліментарні аромати: бергамот, ветивер, гвоздика, жасмин, імбир, лаванда, ялівець, неролі, троянда, сандал, шавлія мускатна.

Спосіб зберігання: в темному прохолодному місці у скляному флаконі.

Термін зберігання: до 09.2025 р.

Indonesia
EOIL1107

Характеристики

Структура
Рідкий
Тип
Натуральна
Тип аромату
Древний
Східний

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.