INCI: Citrus paradisi Macf. oil, Nootkatone min. 0,2%

Назва: ефірна олія грейпфрута, Oil of Grapefruit (англ.), essence de pampelmousse (франц.), Grapefruitol, Pompelmusol (нім.).

Отримання: методом пресування. Найчастіше шкірки, відокремлені від плоду, що містять до 1% олії, пропускають через спеціальні пресуючі вальці, отримуючи водну емульсію оліх, яку потім розділяють на центрифузі.

Спочатку грейпфрут вирощували на островах Вест-Індії та використовували лише в їжу. Промислове виробництво ефірної олії розпочалося у США (Флорида) у 1933 р. В 1945-46 рр. воно досягло обсягу близько 30 т/рік. Зараз грейпфрутова олія виробляється також в Ізраїлі.

Хімічний склад: на перший погляд не відрізняється від складу інших цитрусових олій. Вона містить 86-95% (+)-лімонену та багато монотерпенових і сесквітерпенових вуглеводнів, жирних альдегідів, спиртів і терпенових складних ефірів. І все це — в мікрокількостях.

Ця олія є яскравим прикладом впливу на запах і смак усієї суміші малих часток речовин, що мають незначний нюховий поріг. Основний вплив справляє дегідронуткатон, 1-ментен-8-меркаптан і каріофіленоксид (G. Ohioff, Riechstoffe, 1990).

Зовнішній вигляд: являє собою зеленувато-жовту рідину із запахом апельсину з нотами трави та гіркоти.

За даними RIFM (1974), гостра токсичність олії - oral LD50>5 г/кг (щури), шкіра. LD5o >5 г/кг (кролики). У вигляді 10%-ного розчину в петролятумі вона не викликає за 48 годин подразнення шкіри людини та реакцію сенсибілізації.

І все ж, комісія IFRA обмежує використання грейпфрутової олії в композиціях для парфумів, одеколону, лосьйонів і кремів рівнем 4%.

Властивості: тонізуючий і антидепресантний засіб, особливо при мігрені на нервовому грунті. Застосовується при хворобах печінки і нирок, а також як сечогінний засіб у терапії ожиріння та целюліту.

Стандартизація: ISO-3053.

IFRA обмежує застосування цієї олії в засобах, які залишаються на шкірі, що піддається впливу сонячного проміння.

Увага: суміші, що містять грейпфрутову олію, не варто застосовувати для шкірних процедур (масаж, ванна, компрес) безпосередньо перед появою під сонячними променями.

Застосування: 

Масаж: депресія, нервове напруження, мігрень, неврози, хвороби печінки та нирок, ожиріння, целюліт, терапія при наркоманії.

Ванни: нервове напруження, неврози, мігрені, хвороби печінки та нирок, ожиріння, целюліт, терапія при наркоманії.

Інгаляції (ароматерапевтичний камін): депресія, нервове напруження, неврози, мігрені, терапія при наркоманії.

Компліментарні аромати: ветивергвоздикаімбиркипарискорицяладан, мускатний горіх, неролі.

Спосіб зберігання: в темному прохолодному місці в скляному флаконі.

Термін зберігання: до 12.2024 р.

Israel
EOIL1098

Характеристики

Структура
Рідкий
Тип
Натуральна
Тип аромату
Цитрусовий

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.