Lat: Aesculus hippocastanum

INCI: Aesculus hippocastanum extract

Склад: вода очищена, плоди каштана, гліцерин рослинний.

Активні речовини: тритерпеновий глікозид (сапонін), есцин, кумарин ескулетин і його глікозид ескулін, флавоноїдні глікозиди, кверцитрин, ізокверцитрин, кемпферол, крохмаль, жирна олія, стероли, дубильні речовини.

Опис: листопадне дерево родини кінсько-каштанових (Hippocastanaceae), заввишки до 30 м і вище, з густою розлогою кроною. Цвіте в травні, плоди дозрівають у вересні-жовтні. Розмножується насінням. У культурі поширений на півдні, в середній смузі європейської частини СНД, на Кавказі та Середній Азії. У дикому вигляді росте в широколистяних лісах, переважно на північних схилах, на висоті 800-1800 м над рівнем моря.

З лікувальною метою використовують зріле насіння (плоди), кору, квітки і листя каштана.

Властивості: підвищує тонус венозних судин, прискорює кровоток у венах, що перешкоджає утворенню і зростанню явищ тромбозу. Крім того, ці препарати зменшують проникність капілярів, покращують мікроциркуляцію, перешкоджають утворенню стазів у капілярах, мають виражені протизапальні властивості. Ескулін стимулює протитромботичну активність сироватки крові, збільшує вироблення антитромбіну в ретикулоендотеліальній системі судин. Есцин знижує в'язкість крові. Екстракт плодів кінського каштана уповільнює згортання крові.

У косметичних засобах він чинить протизапальну, тонізуючу дію, покращує мікроциркуляцію, зменшує приплив крові до поверхневих шарів шкіри, зміцнює стінки капілярів і вен, попереджає утворення тромбів у кровоносних судинах ніг, зменшує целюліт, бореться з випаданням волосся, захищає від негативного впливу УФ-випромінювання.

Застосування: найчастіше використовується в мазях і кремах для ніг. Застосовується в косметичних засобах для тонкого та схильного до випадання волосся: шампунях, бальзамах, масках. Додається до антицелюлітних і антикуперозних рецептів. Використовується в косметиці для і після засмаги.

Рекомендоване дозування: 1-5%. Зазвичай 3%. Не бажано нагрівати понад 45°С. Застосовувати у водній (ВФ) або активній (АФ) фазі.

Термін зберігання: до 04.2025 р.

Ukraine
EXTC1399

Характеристики

Структура
Рідкий
Фаза використання
Активна
Водна

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.