Lat: Elaeis Guineensis

INCI: Elaeis Guineensis oil

Сировина: плоди.

Отримання: з м'якоті (копри) плодів олійної пальми. У плодах пальми міститься близько 22% жирної олії.

Зібрані плоди залишають на 3-4 дні для ферментації. Відокремлюють м'якоть від ядер, копру піддають термічній стерилізації протягом 1 години. Після охолодження її пресують на экспеллер-пресах. Отримана рідина на 1/3 складається з пальмової олії. Масло відокремлюють від води, супутніх речовин і домішок центрифугуванням, причому найкращий результат досягається при попередньому підігріві суміші до 100°С.

Батьківщина — західна частина Екваторіальної Африки. Культивують в екваторіальних країнах (Малайзія, Індонезія, Нігерія), добуваючи з околоплодника т. н. пальмову олію, а з насіння — пальмоядрова олія. Використовується місцевим населенням в їжу і як мастильний матеріал.

Зовнішній вигляд: пастоподібна речовина з легким кремовато-жовтуватим відтінком без особливого запаху.

Температура плавлення: 30-36°С.

Хімічний склад:

Лінолева кислота - 4-10%

Олеїнова кислота - 35-40%

Пальмітинова кислота - 40-50%

Також в незначних кількостях міститься: лауринова, міристинова, стеаринова, арахінова і деякі інші жирні кислоти.

Олія стійка до окислення.

Пальмова олія - найбагатше джерело натурального провітаміну А (каротину), вітаміну Е (токоферол і токотрієноли) і коферменту Q10 (убіхінон), які грають в оздоровленні людини найважливішу роль, тому що є сильними антиоксидантами, які захищають наш організм від вільних радикалів.

Застосування: після соєвої олії, пальмова - найпоширеніша рослинна олія в світі.

У 17 столітті англійці використовували пальмову олію в якості ліків і крему для рук ("The world Book Encyclopedia").

Застосовується в кондитерській промисловості для виробництва випічки, начинок тощо; в молочній промисловості в якості часткової заміни молочного жиру при виробництві комбінованих продуктів; в олійно-жировій промисловості при виробництві маргарину, спредів, шортенінгов; використовується також як фритюрна олія для смаження.

Властивості: 

  • пом'якшує і захищає шкіру;
  • стабілізує і структурує емульсії;
  • застосовується при виготовленні мила, пральних порошків і свічок.

В даний час, пальмова олія використовується також для виготовлення біодизельного палива і для цього його активно імпортує Німеччина.

Термін зберігання: до 07.2025 р. В сухому та прохолодному місці при температурі не вище 20°С.

Malaysia
BUTR1196

Характеристики

Структура
Твердий
Фаза використання
Жирна

у цій же категорії

6 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Пальмова олія РДВ харчова

Пальмова олія РДВ харчова
Кількість
Ціна:
76,00 ₴
Ітого:
Про покупця