Lat: Calophyllum inophyllum

INCI: Calophyllum inophyllum seed oil

Сировина: насіння.

Зовнішній вигляд: напівпрозора трохи воскова рідина зеленого кольору.

Аромат: легкий горіховий.

Хімічний склад: містить три основні класи ліпідів: нейтральні, гліколіпіди та фосфоліпіди. Також містить унікальну жирну кислоту, яка називається калофілієвою кислотою, раніше невідомий антибіотик лактон і нестероїдний протизапальний агент, названий калофілолід. Ці та інші компоненти олії таману, включаючи протизапальні кураміни, вважаються причиною деяких її корисних властивостей. 

Жирнокислотний склад:

Пальмітинова кислота - 13,1%;

Стеаринова кислота - 14,7%;

Олеїнова кислота - 38,0%;

Лінолева кислота - 32,9%;

Арахіновая кислота - 0,92%.

Властивості: має протизапальну і відновлювальну дію. Загоює рани, опіки, шрами, шви, зменшує висипи, герпес, подразнення, запалення, біль і сліди від укусів комах. Відновлює зруйновані капіляри і текстуру на пошкодженій шкірі. Зменшує подразнення шкіри, заспокоює її, має захисну дію проти зовнішніх факторів, а також є активним зволожувачем.

Незважаючи на свою в'язкість, добре вбирається в шкіру, посилюючи циркуляцію крові, при цьому не залишає жирних слідів і блиску.

Темношкірі жителі Фіджі цінують це масло, як розтирання при болях у суглобах, артритах і ударах. Масло застосовується при гнійних ранах, а деякі мами натирають олією дітей для профілактики пелюшкового дерматиту. Також масло іноді використовують, як безбарвну губну помаду для потрісканих, сухих губ.

Вона лікує дрібні рани, тріщини, але також ефективна при серйозніших захворюваннях шкіри, таких як незагоювані рани, фізичні та хімічні опіки, радіо-дерматит, анальні тріщини та післяопераційні рани. Дію олії таману було досліджено у багатьох клінічних випадках. Вищевказані лікувальні, протизапальні й антибіотичні властивості роблять його прекрасною сировиною для косметики у відновлюючих і захисних рецептурах (Мюллер). У Південній Індії ця олія використовується найчастіше для лікування багатьох шкірних захворювань. Також вона використовується зовнішньо при лікуванні ревматизму (Олівер-Бевер).

Рекомендоване дозування: в якості добавки - 5-10%. Можна використовувати в чистому вигляді для локального застосування.

Термін зберігання: до 11.2025 р. Зберігати в темному прохолодному місці.

Great Britain
OILN1246

Характеристики

Структура
Рідкий
Фаза використання
Жирна

у цій же категорії

9 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Таману олія нерафінована

Таману олія нерафінована
Кількість
Ціна:
69,00 ₴
Ітого:
Про покупця