Lat: Corylus avellana

INCI: Corylus avellana seed oil

Сировина: плоди.

Метод отримання: холодне пресування, рафінування.

Зовнішній вигляд: прозора жовтувата рідина з дуже легким характерним горіховим запахом.

Коефіцієнт омилення: 191 (180-200).

Склад: ядра плодів містять приблизно 60% жирів, 20% білків, 8% вуглеводів, 2-5% сахарози, мінеральні солі (1,3%), залізо, фосфор, калій, кальцій, велику кількість вітамінів групи B, каротин, вітамін C, вітамін Е, мікроелементи.

Жирні кислоти:

Олеїнова кислота - 76,8%;

Пальмітинова кислота - 4,7%;

Лінолієва кислота - 14,9%;

Стеаринова кислота - 2,9%;

Пальмітолеїнова, ліноленова, ейкозенова - < 1%.

Дія:

  • зволожуюча;
  • пом'якшувальна;
  • антивікова;
  • захист від фотостаріння;
  • захист пофарбованого волосся.

Опис: за поживністю ядра горіхів наближаються до жирної свинини. Вони корисні для людей, що одужують після важкої хвороби, дітей, працівників розумової праці (не схильних до повноти).

Ліщина у народній та офіційній медицині застосовується при лікуванні венозних захворювань, капиляротоксикозів, крововиливів і хвороб передміхурової залози.

Ядра ліщини використовують для приготування тістечок, цукерок, кремів, різноманітних начинок.

Олія з горіхів має приємний смак і аромат, дуже поживна, використовується у їжу, а також в лакофарбному і парфумерному виробництві, миловарінні. Макуху, що залишається після віджимання олії, використовують для приготування халви.

Високий вміст вітаміну Е знижує темп окислення масла ліщини. Також цьому сприяє те, що майже 90% ненасичених жирних кислот є мононенасиченими, що також покращує стабільність олії.

Властивості: токоферол (вітамін Е) підтримує цілісність шкірного покриву, захищає його від старіння, поліпшує клітинне дихання. Її вплив на шкіру полягає у зменшенні утворення ліпопероксидів. У клітинній мембрані знаходиться велика кількість ненасичених фосфоліпідів. При окисленні цих фосфоліпідів, у результаті, як внутрішніх, так і зовнішніх впливів і чинників, утворюються ліпопероксиди, які дестабілізують стан клітини та призводять до старіння шкіри. Захищає клітини від вільних радикалів, також зменшує швидкість процесів старіння.

Олію ліщини рекомендується використовувати в антивікових косметичних засобах для шкіри та волосся.

Підходить для жирної шкіри, а також за наявності акне. Легка, добре всочується, повертає шкірі гладкість і підтягнутість. Зміцнює стінки капілярів, покращує мікроциркуляцію, тому може використовуватися при куперозі та варикозі.

Застосовується в такій косметичній продукції, як: креми, косметичне молочко, пінки, засоби після засмаги, бальзами для губ, маски, масажні суміші, засоби для догляду за волоссям.

Рекомендоване дозування: в якості базової - до 100%, як актив - 0,5-5%. Застосовувати у жирній фазі (ЖФ).

Термін зберігання: до 09.2024 р. Зберігати в темному прохолодному місці.

Germany
OILR1214

Характеристики

Структура
Рідкий
Фаза використання
Жирна

у цій же категорії

15 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Ліщини (фундука) олія рафінована фарм.

Ліщини (фундука) олія рафінована фарм.
Кількість
Ціна:
25,00 ₴
Ітого:
Про покупця