Lat: Oenothera biennis 

INCI: Oenothera biennis oil 

Сировина: насіння. 

Отримання: методом холодного віджиму, рафінування. 

Зовнішній вигляд: рідина від блідо-жовтого до золотистого відтінку зі своєрідним легким горіховим ароматом. 

Жирнокислотний склад: 

Пальмітинова кислота - 6,2% 

Стеаринова кислота - 1,8% 

Олеїнова кислота - 8,9% 

Лінолева кислота - 72 % 

Альфа-лінолеїнова кислота - 0,1% 

Гама-лінолеїнова кислота - 9,4% 

Ейкозенова кислота - 0,2% 

Властивості: 

  • ефективно зволожує та пом'якшує шкіру; 
  • має виражені антиоксидантні властивості;
  • розгладжує зморшки;
  • відновлює пошкоджену, суху шкіру, схильну до лущення;
  • знімає знімає різноманітні почервоніння та подразнення;
  • використовується для боротьби з пігментними плямами; 
  • запобігає старінню шкіри.

Завдяки високому рівню вмісту гамма-лінолеїнової кислоти олія енотери зволожує шкіру й оберігає її від окислювального руйнування. 0,5-3 грами гамма-лінолеїнової кислоти щодня допоможуть позбутися від екземи, а жирні кислоти, що містяться в олії енотери, стримують активність сальних залоз, знизять шанс появи вугрової висипки та шкірних пошкоджень. Жирні кислоти сприяють оздоровленню не лише шкіри, але й нігтів, оберігаючи їх від розшаровування та ламкості, а також допомагають вирішити ряд проблем з волоссям.

В особливих медичних випадках, використання олії енотери рекомендується навіть лікарями. Зокрема, вона застосовується при лікуванні жінок, які страждають від менструальних болів і безпліддя. Олія енотери сприяє виробленню слизу, що виділяється шийкою матки й збільшує імовірність запліднення. Часто вона виявляється незамінним препаратом також для людей, які страждають від серцевих захворювань - знижує рівень холестерину в крові та зменшує ризик утворення кров'яних згустків. Крім того, енотера знижує рівень тригліцеридів, збільшуючи кількість альфа-ліпопротеїнів високої щільності та зменшуючи вміст в організмі ліпопротеїдів низької щільності, високий рівень яких може привести до утворення атероми. Одна з корисних властивостей олії - здатність знижувати високий кров'яний тиск. 

Олія енотери забезпечує організм гамма-лінолеїновою кислотою, яка підтримує нормальне функціонування серцевої, нервової, імунної та репродуктивної систем людського організму. Ця кислота приймає участь у формуванні здорових клітин. 

Покращуючи здоров'я та силу клітинної мембрани, олія енотери зменшує біль при запальних процесах. Пацієнти, які застосовували БАДи, до складу яких входила енотера, відчували менший біль при ревматичному артриті. 

Вживання цієї олії сприяє виробленню простагландину - речовини, необхідної для підтримки нормального функціонування організму. Простагландин відповідає за контроль запальних процесів, рідинний обмін, згортання крові та вироблення гормонів. Крім того, він впливає на функціонування імунної системи людини, регулюючи вироблення лімфокінів - так званих медіаторів клітинного імунітету, речовин, що виробляються лімфоцитами й забезпечують нормальне функціонування клітин імунної системи. 

Рекомендоване дозування: до 10% в суміші з іншими базовими оліями.

Протипоказання: при внутрішньому застосуванні, можливі індивідуальні побічні ефекти - наприклад, біль в животі, головний біль, нудота. Особливу обережність слід виявляти алергікам.

Термін зберігання: до 07.2022 р. Зберігати в темному прохолодному місці.

Germany
OILR1213

Характеристики

Структура
Рідкий
Фаза використання
Жирна

у цій же категорії

15 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.