Lat: Usnea barbata

INCI: Usnea barbata (lichen) extract

Сировина: плоди (боби).

Спосіб отримання: екстрагування за допомогою вуглекислого газу (CO2), що знаходиться під високим тиском. У процесі екстракції не використовуються розчинники, в кінцевому продукті відсутні неорганічні солі та домішки важких металів або здатні до розмноження мікроорганізми.

1 кг готового екстракту одержано з 3-4 кг вихідної сировини.

Зовнішній вигляд: світло-жовта або трохи зелена густа рідина при кімнатній температурі. При зберіганні колір може змінюватися від світло-зеленого до жовтого, у зв'язку з розкладанням слідів хлорофілу. Зміна кольору не впливає на якість та ефективність продукту. Може розділятися більш і менш в'язку фракцію, тому вимагає обов'язкового струшування перед введенням у косметичний продукт.

Запах: легкий, характерний для мохів.

Активні речовини: містить природну уснінову кислоту – до 4,2%.

Опис: лишайник роду Usnea, що росте лише в екологічно чистих районах. Слоєвище уснеї звисаюче, кущисте, сірувато-зеленого кольору, довжиною до 1-2 метрів, формою нагадує густу бороду. Виростає на стовбурах та гілках сосни, ялини, берези. Уснея бородата не є паразитом, а дерево використовує як опору. Азот уснея одержує з повітря та атмосферних опадів. Її мінеральний склад подібний до мінерального складу кори дерева, на якому вона росте, тому уснея, яка росте на різних деревах, має різний мінеральний склад. Обов'язковою умовою для лишайників є чисте повітря та вологе середовище, тому поблизу міст, де повітря забруднене, уснею не зустрінеш.

У народній медицині застосовується як антибактеріальний, протизапальний, протигрибковий, знеболюючий та противірусний засіб. Є природним антибіотиком.

Використовують при онкології різної локалізації, при бронхо-легеневих захворюваннях (застуді, грипі, інфекціях верхніх дихальних шляхів), туберкульозі, гіпертонії та стенокардії, захворюваннях щитоподібної залози, захворюваннях ШКТ, виразці шлунка та 12-палої кишки, дисбактеріозі. Також вона застосовується для ліквідації гнильних процесів.

Також використовують як імуномодулюючий засіб і як засіб, що нормалізує кров'яний тиск.

Властивості:

  • протимікробна;
  • протигрибкова;
  • протизапальна.

Застосування:

  • як натуральний консервант для будь-яких косметичних засобів;
  • як антимікробна та протизапальна складова для юнацької косметики;
  • у засобах для порожнини рота, при лікуванні карієсу та стоматитів, захворюваннях ясен, порожнини рота та губ.;
  • при лікуванні ран, виразок та порізів.

Рекомендоване дозування: 0,2-0,8%. Вводити в активну фазу (АФ). Перед використанням струсити та ретельно перемішати.

Концентрований! Не призначений для споживання та використання в нерозбавленому вигляді; застосовувати, згідно з вищевказаним дозуванням у косметичних засобах, парфумерії та ароматерапії. Берегти від дітей.

Термін зберігання: до 11.2024 р. Зберігати в сухому прохолодному місці без доступу світла в щільно закритій упаковці не менше 2 років.

Germany
CO2E1054

Характеристики

Структура
Рідкий

у цій же категорії

7 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Уснеї СО2 екстракт 4% уснінової кислоти

Уснеї СО2 екстракт 4% уснінової кислоти
Кількість
Ціна:
75,00 ₴
Ітого:
Про покупця