Має протизапальний і антиоксидантний вплив, стимулює синтез колагену і глікозаміногліканів (тобто продуктів взаємодії мукополісахаридів і хітину, які мають високу біологічну активність), відповідно, підвищує еластичність шкіри. Застосовується в кремах від зморшок, для догляду за в'янучою шкірою. Створює омолоджуючий ефект.
Стеаринова кислота 99% хч
Артикул: ACID0721
- Написати відгук
Надає твердість і стійкість піни милу, загущує емульсії косметичних засобів, використовується для створення ароматичних свічок.
доставка та самовивіз). З 20.03.2023 післяплати, на жаль, більше немає.
Доставка по Україні: Нова Пошта, Укрпошта, MeestExpress, Делівері; міжнародна - Укрпошта.
Безкоштовний самовивіз у робочі дні з Троєщини (за домовленістю).
INCI: Stearic Acid
Синоніми: цетилоцтова, н-октадеканова кислота, 1-Гептадеканкарбоксільна кислота.
Хімічна формула: CH3(CH2)16COOH.
Зовнішній вигляд: безбарвні або білі кристали / порошок.
Аромат: восковий.
Розчинність: гарна - в оліях при нагріванні.
Температура плавлення: 68-71°C, легкозаймиста речовина!
Температура спалаху: 195°C.
Опис: стеаринова кислота - одна з найпоширеніших в природі жирних кислот, що входить у вигляді гліцеридів до складу ліпідів, у першу чергу тригліцеридів (жирів) тваринного походження, останні виконують функцію енергетичного депо. Синтезується з пальмітинової кислоти під дією ферментів - елонгаз, що відповідають за подовження аліфатичного ланцюга жирних кислот.
Основним промисловим методом отримання стеаринової кислоти є її добування зі стеарину - продукту гідролізу жирів при виробництві мила. Солі та ефіри стеаринової кислоти називають стеаратами. У вигляді ефірів містяться в рослинних і тваринних жирах. У суміші з пальмітиновою кислотою - основа стеарину. Солі стеаринової кислоти - складова частина мила.
Широко використовується в косметичній промисловості: стеарат натрію є одним з основних компонентів мила, стеаринова кислота входить до складу багатьох косметичних засобів. Стеарати натрію, кальцію, свинцю використовуються як компоненти пластичних мастил.
В основному виробляється з тваринних жирів. Крім того, вона міститься в рослинах, наприклад, в плодах какао, соєвих бобах, в пальмовій олії. Дуже стабільна при зберіганні. Більша частина використаної стеаринової кислоти перетворюється на олеїнову кислоту. Використовується при виготовленні маргаринів, додаванні жирів в тісто, як кремова основа випічки. Незважаючи на те, що стеаринова кислота є насиченою жирною кислотою, досліди показали, що вона не впливає на збільшення рівня холестерину в крові, оскільки в організмі вона перетворюється на олеїнову кислоту.
Застосувується:
- як емульгатор і стабілізатор емульсії;
- робить суміші непрозорими;
- як загусник при виробництві мила та твердих косметичних засобів.
Рекомендоване дозування:
- креми і лосьйони - 2-5%;
- мило та тверді косметичні засоби у вигляді стіків - до 25%.
Часто використовується з ксантановою каміддю для загущення компонентів в емульсіях.
Застосовується у жирній фазі (ЖФ).
Термін зберігання: до 10.2025 р.
Характеристики
- Структура
- Сухий
- Тип
- Емульгатор
Со-емульгатор - Фаза використання
- Жирна
- Призначення
- Універсальний