INCI: Sodium tetraborate

Синоніми: натрій тетраборат декагідрат, бура, натрію тетраборат

Хімічна формула: Na2B4O7*10H2O

Зовнішній вигляд: безбарвний кристалічний порошок.

Температура плавлення - 742°C

Масова частка основної речовини - 99,56%.

Застосування: є відмінним джерелом оксиду бору і широко використовується в різних галузях промислового виробництва. При виробництві скла спеціального призначення, скловолокна та склотканини бура сприяє плавленню шихти, зменшує в'язкість розплаву, перешкоджає розсклуговуванню, що призводить до збільшення міцності, стійкості до механічного, хімічного та термічного впливу кінцевого продукту, її застосування сприяє процесу волокноутворення, що призводить до зміцнення скловолокна, хімічної стійкості, поліпшенню тепло- і звукоізоляційних характеристик.

При виробництві емалей і глазурей бура (натрій тетраборнокислий) використовується як джерело оксиду бору. До складу глазурі та емалей входить як неорганічна сполучна речовина.

Виробництво мийних, чистячих засобів і відбілювачів. Є вихідним компонентом у виробництві перборату натрію - основного кисневмісного відбілювального засобу в порошкоподібних синтетичних мийних засобах, поліролях, натирках.

Застосування в косметиці: бура - натуральний мінерал, широко застосовуваний у косметичній промисловості. Використовується в кремах, лосьйонах, шампунях, гелях, солі та бомбочках для ванни.

У поєднанні з лимонною кислотою в бомбочках для ванн дає ефект бурління, в суміші з водою і гуаровою каміддю може застосовуватися як гель для душу.

Лікувальне застосування: зовнішньо, як антисептичний засіб у дорослих для полоскань, змащування шкіри (у разі попрілостей, пролежнів), спринцювання.

Використовують по 1 столовій ложці на 1 склянку води для полоскання.

У лікувальних цілях застосовують у вигляді 3-5%-го розчину для промивань, змащувань порожнини рота, носа та носоглотки за різних інфекційних захворювань (трахеїт, нежить, стоматит тощо).

Рекомендоване дозування: не більше 5%. Розвести в гарячій (75ºС) воді, після чого додати в крем. Використовується у приготуванні крему як легкий згущувач, тобто, для отримання густішої консистенції. Плюс як легкий консервант, тому що є антисептиком. Трохи сушить шкіру, тому її краще додавати в крем для жирної та пористої шкіри.

Також збільшує бурління в бомбочках для ванн.

Термін зберігання: до 10.2025 р.

Germany
EMUL1137

Характеристики

Структура
Сухий
Тип
Со-емульгатор
Фаза використання
Водна

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.