INCI: Citronella essential oil (Java)

Lat: Cymbopogon winterianus

Назва: ефірна олія цитронели, Citronella essential oil (англ.), Huile essentielle de citronelle (франц.), Citronellaöl (нім.).

Отримання: паровою дистиляцією протягом 5-6 годин з частково висушених рослин.

Хімічний склад: містить не менше ніж 35% монотерпенових спиртів (з розрахунку на гераніол) та альдегідів не менше 30%, в основному, цитронелаль. Яванська олія цитронели (махапенгірі) вважається високоякісною. Дає вихід 0,7% олії та належить до якіснішого типу. Являє собою безбарвну або слабко-жовту рідину.

Властивості: має подібні терапевтичні властивості до пальмарозової олії, тому вони часто взаємозамінні. Сильний антисептик, який часто використовується при запаленнях шкіри. Застосовується в дезодоруючих сумішах. Чинить тонізуючу та стимулюючу дію при нервових розладах, які виникають внаслідок стресу. Ефективний інсектицид.

У косметології використовується для вирівнювання рельєфу вікової шкіри, скорочення та очищення пор. Тонізує, вибілює шкіру.

"Зводить" бородавки, мозолі та грубі потовщення шкіри.

Стандартизація ISO-3848.

Обмежень IFRA немає.

Увага: не застосовувати під час вагітності, при перезбудженні, гіпертонічній хворобі високих ступенів. Не наносити на гіперчутливу шкіру. Не приймати внутрішньо при гастритах, виразковій хворобі та підвищеній кислотності.

Перевіряти аромат на індивідуальну переносимість.

При нанесенні на шкіру виникає відчуття печіння, горіння протягом 3-5 хвилин. При інгаляціях можливі напади чхання. При внутрішньому прийомі може з'явитися відрижка повітрям з цитронелловим запахом, тоді слід зменшити дозування, розбавивши ефірну олію в 4 рази. Реакції є природними.

Застосування:

Масаж: напруження, стан страху, апатія, проблеми менопаузи.

Ванни: нервове напруження, депресія, стан страху, апатія, проблеми менопаузи, запалення шкіри, нариви, рани, екзема, неприємний запах поту.

Компреси: запалення шкіри, нариви, рани, екземи, неприємний запах поту.

Інгаляції (ароматерапевтичний камін): нервове напруження, депресія, апатія, стан страху.

Компліментарні аромати: гвоздика, іланг-іланг, кориця, пачулі.

Спосіб зберігання: у темному прохолодному місці у скляному флаконі.

Термін зберігання: до 06.2025 р.

Germany
EOIL1125

Характеристики

Структура
Рідкий
Тип
Натуральна
Тип аромату
Трав'яний
Цитрусовий

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.

Цитронели ефірна олія

Цитронели ефірна олія
Ціна:
35,00 ₴
Ітого:
Про покупця