Lat: Hamamelis virginiana

INCI: Hamamelis virginiana extract

Склад: вода очищена, кора і гілки гамамелісу, гліцерин рослинний.

Активні речовини: листя містять 8% дубильних речовин, ефірні олії, галлонову кислоту, глюкозу і особливу групу речовин – таніни, які і забезпечують в'яжучий і бактерицидний ефект.

Опис: гамамеліс – листопадний чагарник, 5 м у висоту і ширину. Гамамеліс цінується в основному за яскраві кольори раннього цвіту, але кущі також гарні майже протягом усього сезону. Влітку їх прикрашають широкі овальні листя, що досягають 16 см в довжину і нагадують листя лісового горіха. Восени листя гамамелісу набувають яскравих жовтих, помаранчевих і червонуватих відтінків і рослина стає однією з кольорових прикрас осіннього саду. Плоди гамамелісу (чаклунський горіх, відьомський горіх) – насіннєві коробочки, відмічені невеликими "ріжками", всередині кожної знаходиться дві блискучі насінинки. Плоди дозрівають через 8 місяців після цвітіння.

Властивості: має в'яжучу, бактеріостатичну і загоюючу дію, зміцнює стінки судин, покращує мікроциркуляцію та пружність стінок капілярів, перешкоджає появі судинної сіточки. Містяться в гамамелісі флавоноїди та проантоціанідіни - це потужні антиоксиданти, які захищають шкіру від пошкоджень вільними радикалами. Гарний тонізуючий і зволожуючий засіб. У складі косметичних засобів екстракт гамамелісу пом'якшує епідерміс, сприяє стягненню розширених пор, зменшує секрецію сальних залоз, завдяки антибактеріальним властивостям перешкоджає появі запалень. Сприяє відтоку рідини з великих судин і зміцненню судинних стінок, тому його необхідно включати в композиції для профілактики варикозного розширення вен.

Застосування: в кремах, очищувальних лосьйонах для жирної і комбінованої шкіри, в засобах по догляду за волоссям, особливо при жирній себореї.

Концентрований! Не застосовувати в чистому вигляді.

Рекомендоване дозування: 1-5%. Не бажано нагрівати понад 45°С. Застосовувати у ВФ (водній) або АФ (активній) фазі.

Термін зберігання: до 08.2025 р.

Ukraine
EXTC1224

Характеристики

Структура
Рідкий
Фаза використання
Активна
Водна

у цій же категорії

16 інших товарів у цій категорії:
Товар доданий для порівняння.